{{ message.message }}
{{ button.text }}

Genieten van ons weekend

Gewoon een weekend, een weekend zo als er zo veel zijn. Toch probeer ik er extra van te genieten, er even bij stil te staan.

Afbeelding blog 'Genieten van ons weekend' Achtergrond blur afbeelding

Over 5 weken ben ik uitgerekend en omdat ik door mijn bekken klachten en harde buiken steeds minder kan, worden de dagen die ik niet hoef te werken samen met Nino steeds wat minder interessant. Normaal hou ik ervan om de deur uit te gaan met hem en er lekker op uit te trekken. De stad in, een bezoekje bij iemand, naar het zwembad, naar de speeltuin, wat dan ook. Nu vind ik alles zwaar en zitten we veel thuis en daar zijn we beide niet zo goed in. Als Nino zich duidelijk verveelt en ik de energie niet heb om hem te vermaken voel ik mij af en toe best een beetje schuldig. Dit zouden juist onze laatste heerlijke momentjes  met z'n tweeën moeten zijn voordat de baby er is en Nino mijn aandacht moet delen. 

Daarom geniet ik op dit moment extra veel van de weekenden. Dan is mijn man namelijk thuis en kunnen we toch nog wat dingen ondernemen. Hij neemt dan al het til werk over als het gaat om Nino en hierdoor hou ik het op zo een dag een stuk beter vol. 

Het was zaterdag heerlijk weer, in de ochtend ging mijn man even sporten en hebben Nino en ik thuis gehangen, ik merkte al snel dat Nino zich weer stierlijk begon te vervelen. Na zijn dutje hebben we dan ook besloten er even op uit te trekken. Lekker naar het nep strand hier in de buurt, Strand Oog in Al. Daar is een café, zand, een speeltuintje en heerlijk zitzakken met genoeg zon. Hier hebben we heerlijk gezeten. Nino kon lekker spelen in het zand, wij hebben een lekker koud (alcohol vrij) biertje gedronken en een bak nacho's uit de oven gegeten met dip. Je kunt mij niet gelukkiger maken dan op zo een moment. Zon, warmte en lekker eten en drinken, fijn gezelschap van mijn man en heerlijk speelplezier voor Nino.

Daarna hadden Nino en Akko nog een kappers afspraak staan dus zijn we daarheen door gefietst. Nino vind de kapper altijd mega interessant en is gelukkig totaal niet bang voor de schaar of de kapsters. Hij kijkt zijn ogen uit en vind alles leuk. Hij weet de spekjes ook al te vinden en mijn taak is het dan ook om hem steeds achter de kassa vandaan te trekken zodat hij niet alle spekjes snel op eet. 'S avonds zijn we bij opa en oma gaan eten, wat altijd feest is voor Nino. Hij is gek op opa en oma en ik vind het heerlijk om niet te hoeven koken dus is dat altijd een win-win situatie. 

Vandaag zijn we in de ochtend gaan zwemmen. Even lekker spelen in het zwembad en vooral heel vaak van de grote glijbaan af gaan samen met papa. Best oké voor mij want in die tussentijd kan ik lekker in het warme bubbelbad ontspannen. Zwemmen met een peuter is namelijk niet erg prettig voor mijn bekken. Opa en overgroot oma zwemmen altijd baantjes op zondag ochtend en als zij daar mee klaar zijn spreken we nog even af in het restaurant bij het zwembad. Heerlijk vind Nino het om eerst nog een paar keer met opa van de glijbaan te gaan en als afsluiter in het restaurant een peren ijsje te eten. Ja, dikke pret dus. Dit doen we niet elke week maar af en toe is het een leuk uitje. Nino is daarna meestal zo moe dat hij met moeite nog een boterhammetje naar binnen krijgt en daarna een lange dut gaat doen. Dat is dan ook weer fijn voor ons. De week boodschappen die we normaal zondag ochtend doen doen we dan maar straks in de middag en zo is de zondag ook weer gevuld. 

En heb ik weer het gevoel dat Nino ondanks dat hij nu een moeder heeft die weinig met hem kan doen toch een super leuk weekend heeft gehad. Daarnaast probeer ik mijzelf te vertellen dat vervelen voor een kind ook zo slecht nog niet is als hij weer helemaal uitgeput is na een druk weekend en twee dagen crèche en een dag opa en oma, hij donderdag en vrijdag ook soms gewoon nodig heeft om weer op te laden. Dan is hij maar wat zeurderig, een of twee daagjes thuis doet een kind ook geen kwaad, misschien is het juist ook wel goed voor hem en dan is mijn schuld gevoel gelukkig ook weer voor even weg.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je