{{ message.message }}
{{ button.text }}

Genieten van een dagje familie, en een netjes huisje...

Gewoontes die anderen zien als dwangmatig... Is het werkelijk zo of is het enkel ik die men vaste routine en gewoontes graag op orde heb?

Afbeelding blog 'Genieten van een dagje familie, en een netjes huisje...'

JOEPIE, MANLIEF HEEFT VRIJ WEEKEND!!! 

Ja het klinkt raar, maar mijn lieverd van een man werkt 7 dagen en is er dan 2 thuis, en na 21 dagen en 6 dagen vrij....... Heeft die eindelijk het vrij weekend waar men dochtertje en ik zo hard naar uitzien!! Papa is thuis van donderdagmiddag tot maandagavond, want dan begint zijn nachtploeg terug voor 7 dagen. Lastig is het wel maar 1 weekend vrij om de zoveel tijd, want wat voor een ander normaal is, is hier dikwijls niet mogelijk. Voordeel is papa is natuurlijk dan eens in de week thuis wanneer andere papa's moeten werken. 

Maar stel je voor je man heeft maar 1 weekend vrij in heel die periode en dan wil je natuurlijk weer alles gaan doen en dan meestal ook te veel gaan doen. Ik hang zo vast aan mijn dagelijkse routine en ook ons dochtertje heeft er erg veel belang bij dat elke dag een beetje gaat zoals alle dagen, want anders is ze een hele dag van streek, en soms ook wel eens de dag erna. De mensen die me al jaren kennen die weten dan ook dat ik elke dag poets, want alles moet netjes en proper liggen!! Je gelooft het misschien niet maar in die keukenkast van me hangt een schema voor een hele week met alle dagen men klusjes op die ik per dag wil gedaan hebben! Gelukkig hangt het aan de binnenkant, zo merkt niet iedereen dat ik een beetje te veel houd van schema's en vaste routine :). Dus wanneer we een weekend hebben wil ik graag dat alles dan ook netjes gedaan is zoals anders! Maar.... dan komt er natuurlijk nog eens bij dat ik de boodschappen wil gaan doen samen met men manlief en dochtertje, want helaas is dit eigenlijk zowat het enige waarvoor ik buiten kom, en dan is het ook familie tijd want ja dit is de uitgestreken moment om iedereen nog eens te zien :). 

Elke dag hebben we dan bezoek, maar ook elke dag moet mijn huisje dan in mijn leefwereld en ogen volledig netjes liggen!! En dikwijls ook nog eens een extra boodschappenronde voor de dag zelf. Merendeels van die vrije weekenden ben ik nog meer moe dan anders en ga ik nog vroeger in men bed dan anders. Ja sinds ons dochtertje er is liggen we vaak om 21u al lekker met zen drie'tjes te snurken, en in het vrij weekend is het dikwijls ook al eens 20u dat ik me in men bedje ga neerstrijken. Ik kan er zo van genieten men lakens tot aan men oren, lekker in men kussen ploffen en gewoon nadenken en na genieten van de tijd die ik die dag lekker kon spenderen met men meisje, niet meer wachten kunnen tot de volgende keer dat ze gaat huilen want wat duurt die nacht toch lang, als je graag een lach of een kusje wilt van je meisje!!

MAAR dan komt die dag waar men super fantastische ouders komen en waar ik steeds zo naar uit zie!! Dan moet zoals elke dag ook alles netjes liggen en alles voorbereid zijn en moeten we alle drie klaar zijn want anders loop ik gespannen, niet omdat mijn ouders het zo willen, helemaal niet want voor hen maakt het niet uit hoe we eruit zien al was het in pyjama dat we in de zetel zaten wachten op hen. Nee maar ik wil gewoon zoals alle dagen dat alles netjes ligt, wij netjes zijn en ik wil dat ze zien dat hier alles goed gaat en dat we gelukkig zijn. Als men ouders toekomen valt die druk weg en kan ik eindelijk gaan genieten van men papa die weer veel gaat vertellen waar je jou krom mee lacht, men mama waar ik over koetjes en kalfjes gewoon genietend kan zitten praten, en ons dochtertje haar ogen die blinken als ze hen ziet en manlief die men papa zo graag heeft dat hij gewoon zichzelf kan zijn en alles weer eens kwijt kan. 

Die ene dag is voor mij men hele VRIJE WEEKEND!! Ik houd er zo van als men ouders op bezoek komen dat het dat hele gespannen weekend volledig weer ok maakt.... En dan 's avonds kan ik nog eens verder lekker genieten om samen met men man ons meisje in haar badje te steken en ze weer zo heerlijk ligt te plonzen en spartelen met haar beentjes. Nog even knuffelen wanneer ik haar aankleed en genieten van die schitterende ogen van haar die me zo blinkend lief aankijken. En dan zit de dag er bijna op! Haar laatste flesje voor het slapengaan, een verhaaltje van papa speciaal voor zijn fantastische meid, mama die de flesjes klaarzet en haar spulletjes voor het verschonen van de luier al op tafel legt.... En dan zie ik hoe men lieverd van een dochter in de armen van haar allerliefste papa in slaap valt genietend  van de rust en een klein lampje aan, en dan hoor ik ze rustig lichtjes snurken en ligt ze volledig in zijn armen gewenteld te slapen! Het vult men hart met zoveel liefde om hen zo samen te zien!!!

EN DIT.... maakt voor mij HET VRIJ WEEKEND!!!!! HET WEEKEND WAAR IK ZO NAAR UITZIE!!! Die éne dag.... die maakt alle dagen goed! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je