{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geluk in plaats van angst!

Mijn eerste kleine blog over de angst van het leven. Wij moeders krijgen steeds meer angst over het leven waar onze kinderen opgroeien.

Afbeelding blog 'Geluk in plaats van angst! '

Na de terroristische aanslagen in parijs, zie ik veel opmerkingen over in welke wereld wij onze kinderen geboren laten worden..

maar was de wereld niet al slecht? waarom maken we ons nu zo druk over terroristen terwijl de wereld al jaren aan het veranderen is.. Berovingen, verkrachtingen, overvallen, moorden maar ook pesterijen en dierenmishandeling! Mensen gaan steeds meer in angst leven, en ook ik hoor.. maar ik vraag mezelf af, waar ben ik bang voor? En dan kom ik toch tot de conclusie dat ik niet alleen bang ben voor de terroristen maar dat ik bang word voor de mens. De mens met allemaal eigen normen en waarden, de mens met verschillende geloven en culturen, de mens die een goed leven lijd en de mens die alleen maar problemen kent. De mens die regels en wetten maakt, de mens die het er niet mee eens is, de mens die goed geld verdient en de mens die alle touwtjes aan elkaar moet knopen voor een stuk brood. De mens die overal een mening over heeft, de mens die zich stilhoud. De mens die zich inzet voor anderen en de mens die zich inzet voor zichzelf ten kosten van anderen! wanneer ben je veilig en wanneer voel je, je veilig? De wereld verandert, de mensheid verandert en ik ben bang dat er nooit een oplossing gaat komen voor een betere wereld.. Media vertelt wat we zogenaamd willen horen, want willen we wel horen dat er mensen worden vermoord? Willen we wel horen dat er een 91jarige vrouw is overvallen door twee laffe mannen die geldproblemen hebben. Willen we wel horen dat er meisjes worden verkracht of dat er babytjes dood gevonden worden? Elke dag hoor je weer vreselijk nieuws, en elke dag is daar de mens bij betrokken. Er kan weinig aan gedaan worden omdat de mens onvoorspelbaar is, straffen worden uitgedeelt als er al slachtoffers zijn en vaak zijn de straffen zo laag dat er geen gerechtigheid is. Want wat is 8 jaar gevangenis straf in verhouding met een mensenleven? wat is een taakstraf of een voorwaardelijke straf in verhouding met iemand die voor de rest van het leven in angst zit omdat je niet eens meer veilig bent in je eigen huis! Helaas is er geen oplossing voor al deze vreselijke dingen op de wereld.. Hersenen zijn als computers, super slim maar altijd kans op een storing. Probeer niet teveel na te denken in wat voor wereld je kindje opgroeit, maar denk na over hoe liefdevol jij je kindje op wil laten groeien! Leef niet in angst omdat er vreselijke dingen gebeuren maar leef in geluk zodat onze kinderen dat geluk ook mogen voelen! Probeer je in te leven in het kind, die zorgeloos door het leven gaat en geniet van alle kleine dingen! 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je