Snap
  • Mama

Geldzorgen.... Heeft niet iedereen die?

Geldzorgen? Of zorgen over geld? Heeft niet iedereen daar last van, zo nu en dan?

Geldzorgen? Zorgen over geld. Heeft niet iedereen die?

Letten op hoe je je geld uitgeeft, je kunt niet meer alles, niets is meer vanzelfsprekend, bij elke stap moet je nadenken.

Je moet inventief worden..... Moet je kijken hoeveel dingen je kunt doen, zonder dat het geld kost of heel weinig geld kost, laat je fantasie maar de vrije loop!

Het wordt wel steeds moeilijker, dat moet ik toegeven... Overal over nadenken en drie keer kijken of je het wel of niet nodig hebt. Kijken wie er van de maand jarig is, gaan we er naartoe? Kijken of je genoeg hebt om cadeautjes van te kopen en wat houden we dan over? Weinig tot niks... Geen geld om kleren te kopen voor onszelf, gelukkig krijg je voor de kinderen kinderbijslag en hebben ze elk seizoen weer een nieuwe of aangepaste garderobe. Ik vind het aan de ene kant ook wel leuk om zo goedkoop mogelijk iets leuks te bedenken en te maken en natuurlijk kan dat niet altijd en kosten dingen nou eenmaal geld, maar het is een soort sport geworden!

De laatste jaren is het ook steeds moeilijker geworden.... 2 kinderen, die groot moeten worden, mooie mensen gaan zijn en waar je alles voor over hebt. Als die gelukkig zijn, is het goed! Steeds meer merk je wel dat je er zelf ook moet zijn, anders draait het niet. Als één iemand in huis het geld moet verdienen is het ook lastig om steeds aan alles te voldoen, maar als je ziet hoe het gaat, denk ik niet dat we moeten klagen en doen we het volgens mij best goed! De kindjes zijn gelukkig, ze komen niks tekort, wat willen we nog meer?

Gelukkig is het niet elke maand zo dat we in de knoei komen, maar het blijft alle zeilen bijzetten. Kon ik thuis maar wat oppakken, net zoals deze blogs schrijven, voor een uurtje of 2 per dag, dat ga ik wel redden. Het nadeel is dat ik niet weet hoe mijn dag zal zijn en dus niet altijd dezelfde dingen kan leveren, maar overal is een oplossing voor!!

Tips zijn altijd welkom! Hebben jullie hier ook mee te maken? En hoe ga je daarmee om?

Maakt geld echt gelukkig? Ik denk het niet..... Het maakt het allemaal wel makkelijker, je hoeft minder na te denken, maar nu kun je gelukkig zijn met de kleine dingen en met elkaar ;)

10 jaar geleden

Het is inderdaad gewoon het bewust worden van en dan gaat het ook wel. Ik haal zo en zo altijd geld voor de boodschappen, maar moet wel goed nadenken wat te halen en geld overhouden, dat zit er even niet in, maar gaat vast wel goed komen....

10 jaar geleden

Herkenbaar hoor! Geld maakt niet gelukkiger maar het zou soms echt het leven wel wat makkelijker maken. Wij hebben een dochter van 7 en verwachten nummertje twee als alles goed gaat na de zomer. Ik ben voor dochterlief ook marktplaats aan het afstruinen, kleding beurs, en ook fan van H&M en dat soort winkels. Kwestie van handig combineren.... Wat wij sinds enkele maanden doen is begin van de maand een x bedrag van de bank halen en daar komt mijn sport ..... Om van dat bedrag dan ook rond te komen en wat koop ik van het geld - boodschappen, cadeautjes, nu bv zw.sch.kleding, collectes, uitjes naar zwembad/kinderboerderij, marktplaats kleding koopjes enz. valt niet altijd mee moet ik zeggen maar tot op heden gaat het boven verwachting. Idd voor een etentje onverwachts moet ik drie x na denken hoe ik dan uit kom maar ik heb het er voor over. Om een of andere reden ben ik nog bewuster van wat ik wel of niet koop. Het goede nieuws is dat ikper maand weer iestie over houd op de rekening:) geeft toch een fijn gevoel.

10 jaar geleden

Zolang we gelukkig zijn moet het toch goed zijn? Ik kan me nog herinneren dat ik op de basisschool en klasgenote had die 3x per jaar op vakantie ging naar de meeste dure bestemmingen. Vader en moeder werkten beide en na schooltijd moest ze naar haar opa en oma. Dat was in die tijd nog vreemd. Maar als je haar hoorde praten wad ze helemaal niet gelukkig. Ze was liever bij papa of mama dan bij oma en opa. Wat was ik blij dat mijn moeder altijd thuis was als ik uit school kwam! Geluk gaat niet om geld, al geeft de maatschappij ons dat gevoel. Geluk is de glimlach op het gezicht van je kind, niet de cijfers op de bankrekening.

10 jaar geleden

Ja dat is idd een idee. Wel kijk ik regelmatig op marktplaats, maar in het echt is het toch makkelijker.