{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geldzorgen.... Heeft niet iedereen die?

Geldzorgen? Of zorgen over geld? Heeft niet iedereen daar last van, zo nu en dan?

Afbeelding blog 'Geldzorgen.... Heeft niet iedereen die?' Achtergrond blur afbeelding

Geldzorgen? Zorgen over geld. Heeft niet iedereen die?

Letten op hoe je je geld uitgeeft, je kunt niet meer alles, niets is meer vanzelfsprekend, bij elke stap moet je nadenken.

Je moet inventief worden..... Moet je kijken hoeveel dingen je kunt doen, zonder dat het geld kost of heel weinig geld kost, laat je fantasie maar de vrije loop!

Het wordt wel steeds moeilijker, dat moet ik toegeven... Overal over nadenken en drie keer kijken of je het wel of niet nodig hebt. Kijken wie er van de maand jarig is, gaan we er naartoe? Kijken of je genoeg hebt om cadeautjes van te kopen en wat houden we dan over? Weinig tot niks... Geen geld om kleren te kopen voor onszelf, gelukkig krijg je voor de kinderen kinderbijslag en hebben ze elk seizoen weer een nieuwe of aangepaste garderobe. Ik vind het aan de ene kant ook wel leuk om zo goedkoop mogelijk iets leuks te bedenken en te maken en natuurlijk kan dat niet altijd en kosten dingen nou eenmaal geld, maar het is een soort sport geworden!

De laatste jaren is het ook steeds moeilijker geworden.... 2 kinderen, die groot moeten worden, mooie mensen gaan zijn en waar je alles voor over hebt. Als die gelukkig zijn, is het goed! Steeds meer merk je wel dat je er zelf ook moet zijn, anders draait het niet. Als één iemand in huis het geld moet verdienen is het ook lastig om steeds aan alles te voldoen, maar als je ziet hoe het gaat, denk ik niet dat we moeten klagen en doen we het volgens mij best goed! De kindjes zijn gelukkig, ze komen niks tekort, wat willen we nog meer?

Gelukkig is het niet elke maand zo dat we in de knoei komen, maar het blijft alle zeilen bijzetten. Kon ik thuis maar wat oppakken, net zoals deze blogs schrijven, voor een uurtje of 2 per dag, dat ga ik wel redden. Het nadeel is dat ik niet weet hoe mijn dag zal zijn en dus niet altijd dezelfde dingen kan leveren, maar overal is een oplossing voor!!

Tips zijn altijd welkom! Hebben jullie hier ook mee te maken? En hoe ga je daarmee om?

Maakt geld echt gelukkig? Ik denk het niet..... Het maakt het allemaal wel makkelijker, je hoeft minder na te denken, maar nu kun je gelukkig zijn met de kleine dingen en met elkaar ;)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je