{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geld maakt niet gelukkig ...

Afbeelding blog 'Geld maakt niet gelukkig ...' Achtergrond blur afbeelding

Geld; lastig onderwerp, je lijkt er haast nooit genoeg van te hebben (ik in ieder geval niet) en het is lastig om er goed mee om te gaan. En het lijkt toch nog steeds een beetje een taboe te zijn.

Ik zal het eerlijk zeggen, ik heb een beetje een gat in mijn hand ... nou ja, laat ik dan echt eerlijk zijn, als het gat nog groter was, had ik geen hand meer over. Best lastig als je moet rondkomen van 1 inkomen en een hypotheek hebt.

Het lukt me namelijk maar niet om een baan te vinden. De enige opleiding die ik heb, daar is nu geen werk in te vinden en ongeschoold werk is vaak op oproepbasis (niet handig met kinderen). Of ze vragen om een jaar ervaring (of zelfs meer) en dat heb ik niet. Gelukkig kan ik binnenkort waarschijnlijk vrijwilligerswerk gaan doen waar ik dan een kleine bijdrage voor krijg.

Kom ik terug op dat gat in mijn hand, ik kan het wel; bezuinigen, ik kan het heus, maar het is zo moeilijk. Ik moet mezelf er wekelijks, zo niet dagelijks, aan herinneren dat ik niet klakkeloos van alles kan aanschaffen en daar baal ik soms van. Ben ik slecht dat ik soms heel jaloers naar anderen kijk, die meer te besteden hebben? Dan vind ik mezelf soms zo hebberig. Dat wil ik niet, want we redden ons echt wel, we moeten alleen wel goed op de kleintjes letten.

Daarom ben ik nu maar eens gaan rondkijken in huis, wat kan er weg via marktplaats of de vraag en aanbodsites van facebook en wat kan ik ermee verdienen. Hopelijk kan ik zo een zakcentje bijverdienen en (groot pluspunt!) het huis wordt er weer wat leger en opgeruimder van.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je