{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geitenwollensoktype (PROUD)

Ik ben een geitenwollensokken type en ben er trots op!!! Dragen, co sleeping, herbruiken,energie besparen en ga maar door

Afbeelding blog 'Geitenwollensoktype (PROUD)' Achtergrond blur afbeelding

Ja jullie lezen het goed, ik ben 27 jaar oud, dochter van net 3 en ben een geitenwollensoktype. Het liefste trek ik onesies en laarsjes bij der aan. Ze is nu 3 en dagelijks draag ik haar op mijn rug met een geweven doek. Ze mag bij ons in bed slapen wanneer nodig dus bijvoorbeeld als ze bang of ziek is. Ze mag mee beslissen in bepaalde zaken. Wij gooien zo min mogelijk weg, kopen pas iets als we het echt nodig hebben. Ook zetten we de lampen uit wanneer die niet nodig zijn, of wasmachine uit als die niet in gebruik is. Kleine moeite om de knop om te zetten, Probeer zo veel mogelijk dingen te herbruiken en het allerbelangrijkst we genieten van het leven en wat andere van ons denken boeit ons niet echt. 

Zo dat is er uit! Ik woon in eindhoven en wanneer mijn dochter op een ergonomische manier en op mijn rug gedragen word ben ik een ware attractie. Alsof dit echt zo vreemd is, nou ja dus, als er kind bij papa op de rug zit dan is het volkomen normaal, maar bij mama met behulp van een doek is het abnormaal. Ik ben zn type die dan naar de persoon toe gaat en vraagt "ken je het zien of hebbe je uitleg nodig" vaak lopen ze dan snel weg. Als je het er gevaarlijk uit vind zien dan kijk maar de andere kant uit, denk je dat ik hulp nodig heb met knopen dan hou je je mond maar dicht. Aaargh zo irritant als mensen plotseling je kind aanraken zonder toestemming, nee dat moet je niet bij ons doen. 

En dan heb je het onderwerp "co-sleeping" nee echt dat doe je nog??? Je kind is 3!! Echt veel beter als ze vanaf moment dat ze geboren zijn alleen slapen in hun eigen bedje en kamertje! Mijn reactie is dan "bedankt voor je mening maar je zit fout!! Het is zoooo veel beter als je wel aan cosleeping doet, je kind zat 9 maanden veilig in je buik en toen was hij of zij er, allemaal prikkels, geluiden, licht donker, hoop te verduren dus en dan is cosleeping of dragen juist zo veel beter, het veilige geborgenheid is dan terug, zelfde als toen je kindje in de buik zat, en dat niet alleen, krampjes, nachtmerries en ga maar door. Cosleeping en dragen is zo goed. Ik raad het ook altijd aan, en ja over een jaar is mjjn dochter 4 en dan slaapt ze vast nog regelmatig bij ons in bed! 

Ook heb ik voor ruim 2 jaar en 4 maanden borstvoeding gegeven en de eerste 11 maanden daarvan zelfs volledig daarna rapley methode bijvoeding. Onze meid stikte vooral in haar voedsel en gepureerd pakte ze echt niet, ik had hyperlactatie en werk niet dus volledig bv geven was heel makkelijk. 

Im proud to be a geitenwollensokken type. Zijn hier meer ouders die er zo over denken? Of juist het tegenovergestelde? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je