Snap
  • Mama

Geitenwollensoktype (PROUD)

Ik ben een geitenwollensokken type en ben er trots op!!! Dragen, co sleeping, herbruiken,energie besparen en ga maar door

Ja jullie lezen het goed, ik ben 27 jaar oud, dochter van net 3 en ben een geitenwollensoktype. Het liefste trek ik onesies en laarsjes bij der aan. Ze is nu 3 en dagelijks draag ik haar op mijn rug met een geweven doek. Ze mag bij ons in bed slapen wanneer nodig dus bijvoorbeeld als ze bang of ziek is. Ze mag mee beslissen in bepaalde zaken. Wij gooien zo min mogelijk weg, kopen pas iets als we het echt nodig hebben. Ook zetten we de lampen uit wanneer die niet nodig zijn, of wasmachine uit als die niet in gebruik is. Kleine moeite om de knop om te zetten, Probeer zo veel mogelijk dingen te herbruiken en het allerbelangrijkst we genieten van het leven en wat andere van ons denken boeit ons niet echt. 

Zo dat is er uit! Ik woon in eindhoven en wanneer mijn dochter op een ergonomische manier en op mijn rug gedragen word ben ik een ware attractie. Alsof dit echt zo vreemd is, nou ja dus, als er kind bij papa op de rug zit dan is het volkomen normaal, maar bij mama met behulp van een doek is het abnormaal. Ik ben zn type die dan naar de persoon toe gaat en vraagt "ken je het zien of hebbe je uitleg nodig" vaak lopen ze dan snel weg. Als je het er gevaarlijk uit vind zien dan kijk maar de andere kant uit, denk je dat ik hulp nodig heb met knopen dan hou je je mond maar dicht. Aaargh zo irritant als mensen plotseling je kind aanraken zonder toestemming, nee dat moet je niet bij ons doen. 

En dan heb je het onderwerp "co-sleeping" nee echt dat doe je nog??? Je kind is 3!! Echt veel beter als ze vanaf moment dat ze geboren zijn alleen slapen in hun eigen bedje en kamertje! Mijn reactie is dan "bedankt voor je mening maar je zit fout!! Het is zoooo veel beter als je wel aan cosleeping doet, je kind zat 9 maanden veilig in je buik en toen was hij of zij er, allemaal prikkels, geluiden, licht donker, hoop te verduren dus en dan is cosleeping of dragen juist zo veel beter, het veilige geborgenheid is dan terug, zelfde als toen je kindje in de buik zat, en dat niet alleen, krampjes, nachtmerries en ga maar door. Cosleeping en dragen is zo goed. Ik raad het ook altijd aan, en ja over een jaar is mjjn dochter 4 en dan slaapt ze vast nog regelmatig bij ons in bed! 

Ook heb ik voor ruim 2 jaar en 4 maanden borstvoeding gegeven en de eerste 11 maanden daarvan zelfs volledig daarna rapley methode bijvoeding. Onze meid stikte vooral in haar voedsel en gepureerd pakte ze echt niet, ik had hyperlactatie en werk niet dus volledig bv geven was heel makkelijk. 

Im proud to be a geitenwollensokken type. Zijn hier meer ouders die er zo over denken? Of juist het tegenovergestelde? 

9 jaar geleden

Ik heb altijd gezegd toen de bv goed ging ik geef de borst totdat dochterlief niet meer wilt. En bij 2,5 jaar zei ze bah en toen was ze klaar. Ook goed. Dragen doe ik omdat mijn dochter ernstig vermoeid is en dus niet langer dan 15 min kan lopen. Bedankt voor je reactie, ik stimuleer alles maar forceer niet. Als dochter niet meer wilt lopen hoeft dat niet, ik begin nooit de wandeling in de doek maar altijd lopend, wanneer zij niet meer wilt mag ze gedragen worden.

9 jaar geleden

Mijn dochtertje is nu net twee en wordt al ruim een half jaar niet meer gedragen en/ of gereden. Zij loopt zelf en wil dit ook. Ze klom al rijdend uit de buggy en bleef niet zitten. Vandaar dat ik haar ook niet draag. Als jij wilt lopen, dan vind ik dat fantastisch, maar dan wordt er dus ook niet gedragen.. Ze ontwikkelt zich als een dolle en wordt ook nog eens heerlijk moe van al dat gewandel. Alleen maar pluspunten lijkt me. Ook slaapt ze nooit bij ons in bed. Ze heeft, vanaf dat ze een week oud was, haar eigen kamer en slaapt daar als een os. Voor ons is dit een bewuste keuze. Zo leert zij dat haar kamertje haar eigen rustplek is en dat het moment is gekomen om te gaan slapen. Tuurlijk gaan we bij haar kijken als ze huilt, maar we halen haar niet uit haar kamer. We troosten haar en stoppen haar weer heerlijk in in haar eigen bedje. Borstvoeding was na twee weken al voorbij, vanwege het niet goed aanhappen. En als ik heel eerlijk ben krijg ik toch een beetje een raar gevoel bij de gedachte aan borstvoeding tot bijna twee en een half jaar. Ik vraag me vooral af...waarom? Het voelt voor mij alsof je jouw dochter klein probeert te houden, terwijl volgens mij juist zelfstandigheid en nieuwsgierigheid gestimuleerd dienen worden. Ik besef me heel goed dat ik ook waarheid niet in pacht heb. En iedereen voedt op op de manier die hij/zij het best acht. Laten we dit vooral zou houden! Toch wilde ik even een contra-reactie plaatsen, met name omdat je aangeeft ook benieuwd te zijn naar andere opvattingen dan die van jou.

9 jaar geleden

Wat grappig, ik ben niet compleet hetzelfde maar dragen doe ik wel en ook hier in Capelle aan den IJssel ben je een atractie hihi. Min zoontje is 1 en draag hem gezellig op mn buik en wat een lol we hebben in het doek! Co sleeping alleen als meneertje echt niet in slaap kan komen of in de nacht zo over zn toeren is dat zn eigen bed echt geen optie meer is. Bij ons is hij meteen weg! heerlijk!

9 jaar geleden

Oooh girasol!!! Welke???? Ik heb een lennylamb tangate met bamboe en nu een fidella organisch katoen. En een dydimos diy ringsling. Heb storchenwiege gehad zij hele goede peuterdoeken net als girasol. Dehechteband verkoopt beide. Welke doek heb je nu en welke knoop doe je?? Doe je de ruck voor je babytje???