{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen wijn te bekennen!

Afbeelding blog 'Geen wijn te bekennen!' Achtergrond blur afbeelding

In mijn vorige blog schreef ik over het doorbreken van patronen. Mallorca bleek hiervoor de ultieme beproeving. Best spannend een reis in je eentje boeken met vreemde vrouwen. Je overgeven aan alles wat komen gaat. Ik ging dan wel samen met een vriendin maar toen we in het vliegtuig zaten werden we toch een beetje zenuwachtig. Zou iedereen wel leuk zijn? En ook niet onbelangrijk, vinden de andere ons wel leuk?
Naast de zenuwen ontstond ook de zin! Zin in luxe en comfort. Even niet nadenken, niet hoeven te zorgen en niks hoeven te regelen en organiseren! Wat een luxe voor hardwerkende en drukke moeders zoals wij! Helaas was de retreat alles behalve het mooie plaatje dat wij in ons hoofd hadden. Slechte organisatie, een vies huis, weinig sportlessen en karig eten en al helemaal (en dat is zeker niet onbelangrijk) geen wijn te bekennen zoals beloofd in alle uitingen. Daar zaten we dan (eindelijk een keer zonder kinderen). Wat nu? Zes vrouwen bij elkaar die al behoorlijk uit hun comfortzone zijn gestapt door het boeken van deze reis en nu door het lot totaal aan elkaar zijn overgeleverd. Ieder zat er met zijn eigen redenen. Maar één ding kregen we gemeen. We hadden ons deze retreat totaal anders voorgesteld. We bleven eerst afstandelijk naar elkaar (ik was toch die rare vegan) en het duurde even voordat we ons openstelde. Maar in nood trek je naar elkaar toe en dat gebeurde ook. We uitten alle frustraties en werden in deze korte tijd hecht. We hebben besloten de retreat naar eigen hand te zetten en daardoor hebben we kunnen genieten van de omgeving, het eten, de wijn en vooral van elkaar. We hebben enorm gelachen. Gelachen om wat er allemaal mis ging en mooie gesprekken gevoerd. 
Zou ik deze retreat aan andere aanraden? Nee zeker niet. Maar wel, stap uit je comfortzone. Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik vier fantastische nieuwe vrouwen in mijn leven mag verwelkomen. En een pluspunt voor mezelf: ik heb me flexibel opgesteld, ik heb genoten van iedere seconde, ben met ‘the flow’ meegegaan. Met als resultaat: ik ben de leukste vegan die ze ooit ontmoet hebben😂💚

‘Ik ben de leukste vegan die ze ooit ontmoet hebben’

Afbeelding blog 'Geen wijn te bekennen!'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je