{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen schortje, niet scheren en geen föhn!

Afbeelding blog 'Geen schortje, niet scheren en geen föhn!' Achtergrond blur afbeelding

Het was deze week weer tijd om naar de kapper te gaan ✂️. Eigenlijk al twee weken geleden ?. Joris had inmiddels een pruik op zijn hoofd en bij Thomas vielen zijn piekhaartjes bijna in zijn ogen ?‍♀️.

Thomas is nog nooit bij de kapper geweest

Ik heb zijn haartjes één keer zelf geknipt ✌! Haha en voor de duidelijkheid; daar heb ik niet voor gestudeerd ?. Ik heb het gewoon met de huis, tuin- en keuken schaar geknipt. Super grappig, bij een tweede kind wordt je daar toch veel makkelijker in, want dat had ik bij Joris destijds nooit gedaan ?! Thomas zijn oortjes waren in schuine hoeken "vrij geknipt" en de pieken waren weg. Okay het was overduidelijk dat het geen werk was van een kapper, maar ik was trots ?! Ik had zijn haar geknipt! De keer daarna heeft mijn zus zijn haar geknipt. Mijn zus is ook geen kapster ?! Maar, voordat jullie medelijden met Thomas krijgen: ze is bezig met haar opleiding! Ze had de haartjes van Thomas mooi geknipt ?! Maar omdat ik toch met Joris naar de kapper moest, ging Thomas mee. Joris is de vorige keer ook geknipt door mijn zus, maar meer dan een klein puntje durfde ze nog niet. En ik ook niet: sorry zus, daar moet je nog iets meer voor oefenen ? !

Nou daar gingen we hoor

Ik had mijn moeder gevraagd om mee te gaan ?, waarom het jezelf moeilijk maken als het ook makkelijk kan. En natuurlijk is het altijd gezellig samen met oma! En om te voorkomen dat ik Thomas op schoot heb en Joris de boel afbreekt of bedenkt dat tie er geen zin in heeft en wegloopt ?‍♂️. Zin had hij sowieso niet. Hij is geen fan van de kapper ? en dan druk ik het zachtjes uit.

Tommie moet eerst

Joris is vaker bij de kapper geweest en besluit dat “Tommie” (zo noemt Joris Thomas) eerst mag. En waar de kapster bij Joris geen schortje, geen föhn en niet mag scheren, mag dat bij zijn broertje natuurlijk wel van hem ?. Ik neem Thomas op schoot en de kapster begint met knippen. Het gaat redelijk goed, tot dat ze begint met scheren. Handjes ervoor, huilen en hij probeert van mijn schoot te ontsnappen. Maar daar is gelukkig OMA ?! Held, oma is de allerbeste in afleiden! Eerst met een koekje, daarna met speelgoed en grappige geluidjes. De kapster gaat in de liga staan en de rest van de liga ligt op de grond. Ik kijk om me heen, het is een bende ?‍♀️.Joris zit lekker in de speelhoek met AL het speelgoed te spelen. Ik moet straks hier echt ff een beetje opruimen ... ?.

Dan is Joris aan de beurt

Joris heeft een heel goed gehoor ? en vindt daarom harde geluiden niet zo fijn, bijvoorbeeld de föhn. Natuurlijk föhn ik gewoon mijn haar en dat vindt hij (inmiddels) ook prima, maar hij wilt niet geföhnd worden ?. Prima doen we de haartjes met de kwast wel weg. Maar dan zijn niet zijn enige eisen ?.

1. Geen föhn!

2. Geen schortje!

Daar heb ik het thuis al over gehad met Joris en in ruil voor een ijsje ? spreken we af dat hij het schoortje zal dragen. Ik weet het, het is omkoperij .. voordat ik zelf kinderen had heb ik gezegd dat ik zulke dingen NOOIT zou doen, maar ik doe het toch! En vooral bij een bezoekje aan de kapper verdwijnen mijn principes als sneeuw voor de zon ?. Het belangrijkste: het heeft gewerkt. De kapster mocht het schortje zonder te mopperen om doen ?. Hij wilde wel graag de roze met het paard en niet de blauwe met de ridder. Super schattig ?!

3. Niet scheren!

Okay, dan! Heeft vast met het geluid te maken ?.

Tijdens het vorige bezoekje aan de kapper, wilde Joris nog een vierde eis toevoegen:

4. Geen schaar!

Tja, dat wordt lastig ?‍♀️. Je kunt je voorstellen dat het vorige bezoekje een klein drama was, want zowel ik als de kapster konden niet akkoord gaan met deze strenge eis van Joris ?.

"Hoe ga ik dit nu voorkomen?" dacht ik van de week. Omkopen ?! Dat werkt! Ik heb met Joris afgesproken dat als hij lief is bij de kapper en probeert zo veel mogelijk stil te zitten dat hij dan een cadeautje ? mag uitzoeken. Geen idee of dit pedagogisch verantwoord is ?, maar dat maakt me op zo'n moment niet zoveel uit. Het is dus ook goed om te weten dat mijn Insta cursussen dus ook niet over opvoeden gaan (of omkoperij ?) omdat ik zelf (duidelijk) ook maar wat doe ?. Het gaat over plannen & organiseren en dat had ik gedaan. Ik heb munitie meegenomen: Oma, chips en een cadeau ?!

Maakt me niet uit hoe laat ik naar de kapper ga (nu was het toevallig s'middags, maar de vorige keer 10.00 uur ?). Chips is een hele goeie afleiding! En die had ik nodig! Na een paar minuten begint Joris te huilen ? en vraagt hij of hij klaar is (ze was net begonnen!) en wilt opstaan uit de auto ? (super leuke kinderstoel). CHIPS! Hij droogt zijn traantjes af en krijgt een paar chippies. De kapster staat met uiterste precisie te knippen. “Komt niet zo heel nauw hoor”! zeg ik nog. Ze snapt de hint en maakt het snel af ?.

De jongens zien er weer prachtig uit! Ik ben trots op mijn jongens en vertel ze dat ook! Ik vind het echt een hele fijne kapper ?, maar ik denk niet dat wij hun meest favoriete klanten zijn ?. Overal ligt koek en chips en ze moeten echt hard werken om die kleine mannen te knippen! Natuurlijk heeft oma even opgegruimd, dank je mam ?!

Joris vraagt met wie ik naar de kapper ga! Hahah, nou mama gaat volgende week naar de kapper: ALLEEN! Hij zegt “ahhh, dat is zielig, zal ik met jou meegaan?” Euhhh, super lief ?, maar NEE dank je wel! Ik ga daar namelijk genieten van tijd voor mijzelf, heerlijk!

Een foto bij de kapper is helaas niet gelukt ?, dus dan maar van het resultaat!


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je