{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen rookie mom meer!

Van vragende mama naar vraagbaak. Ineens is het moment daar. Ineens ben je geen nieuwbakken mama meer.

Afbeelding blog 'Geen rookie mom meer!'

Ik ben nog maar tweeëneenhalf jaar mama, nog helemaal niet zo lang. Ik ben nog elke dag lerende als het gaat over kids, kinderproducten, opvoeding en dat soort dingen. Regelmatig vind ik iets nieuws of vernieuwends waar ik me dan weer in verdiep. Alles voor de kleintjes zullen we maar zeggen!

Ik ben al tweeëneenhalf jaar mama, ruim 900 dagen. Ik heb al heel veel geleerd. Over mijn kinderen, wat ze wel en niet leuk vinden, wat wel en niet werkt. Ik geniet er volop van. De kleine wezentjes die steeds meer gaan communiceren en op hun eigen manier al de discussie aangaan.

Het voelt alsof het gisteren is dat ik uitvond dat er een klein wondertje in mij mocht groeien. Dat ik aan vriendinnen die al kindjes hadden om raad vroeg en dat ik van alles toegestopt kreeg. Nu ben ik die mama die als vraagbaak dient. De mama die uitdeelt van haar babyspullenovervloed.

Vandaag nog, ik probeerde een box door te schuiven naar een bevriend zwanger stel en raakte verzeild in een gesprek over draagdoeken, draagzakken en wat mijn voorkeur had. Om vervolgens verder te gaan over vliegen tijdens je zwangerschap. Ik werd benaderd als de expert en realiseerde me ineens dat ik eigenlijk ook best veel weet over mama zijn. Ook al heb ik wel eens mijn onzekerheden en weet ik dat er (bijna) net zo veel meningen als mama’s zijn in deze wereld.

Ik vind het fijn dat ik een ander zo kan helpen. Net als ikzelf toen ik, voor mijn gevoel nog maar zo kort geleden, mijn eerste stapjes op het ouderschapspad deed.

Had jij ook een specifiek moment waarop je je realiseerde dat je al best lang mama bent en een vraagbaak kan zijn voor nieuwe mama’s?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je