Snap
  • Mama

Geen rookie mom meer!

Van vragende mama naar vraagbaak. Ineens is het moment daar. Ineens ben je geen nieuwbakken mama meer.

Ik ben nog maar tweeëneenhalf jaar mama, nog helemaal niet zo lang. Ik ben nog elke dag lerende als het gaat over kids, kinderproducten, opvoeding en dat soort dingen. Regelmatig vind ik iets nieuws of vernieuwends waar ik me dan weer in verdiep. Alles voor de kleintjes zullen we maar zeggen!

Ik ben al tweeëneenhalf jaar mama, ruim 900 dagen. Ik heb al heel veel geleerd. Over mijn kinderen, wat ze wel en niet leuk vinden, wat wel en niet werkt. Ik geniet er volop van. De kleine wezentjes die steeds meer gaan communiceren en op hun eigen manier al de discussie aangaan.

Het voelt alsof het gisteren is dat ik uitvond dat er een klein wondertje in mij mocht groeien. Dat ik aan vriendinnen die al kindjes hadden om raad vroeg en dat ik van alles toegestopt kreeg. Nu ben ik die mama die als vraagbaak dient. De mama die uitdeelt van haar babyspullenovervloed.

Vandaag nog, ik probeerde een box door te schuiven naar een bevriend zwanger stel en raakte verzeild in een gesprek over draagdoeken, draagzakken en wat mijn voorkeur had. Om vervolgens verder te gaan over vliegen tijdens je zwangerschap. Ik werd benaderd als de expert en realiseerde me ineens dat ik eigenlijk ook best veel weet over mama zijn. Ook al heb ik wel eens mijn onzekerheden en weet ik dat er (bijna) net zo veel meningen als mama’s zijn in deze wereld.

Ik vind het fijn dat ik een ander zo kan helpen. Net als ikzelf toen ik, voor mijn gevoel nog maar zo kort geleden, mijn eerste stapjes op het ouderschapspad deed.

Had jij ook een specifiek moment waarop je je realiseerde dat je al best lang mama bent en een vraagbaak kan zijn voor nieuwe mama’s?

8 jaar geleden

Mooi hè, hoe wij ons ook steeds meer ontwikkelen naarmate de kids zich ontwikkelen...

8 jaar geleden

oo ja ik weet nu inmiddels zo veel meer dan toen mijn dochter geboren werd. Ook voel ik me nu zo veel meer kundiger dan toen. Hier al ruim 3 jaar mama. Hier zelf nog geen vraagbaak want er zijn nog weinig andere mamas in de buurt

8 jaar geleden

Ik herken wel wat je zegt, zo kort na de eerste had ik dat met mijn zusje. Maar nu zelfs mensen die niet zo dicht bij me staan mij als vraagbaak gebruiken, voel ik me wel heel erg gevorderd in mijn mamazijn :)

8 jaar geleden

Super gevoel toch? Ik heb dat moment ook gehad. Dat gebeurde eigenlijk vrij snel want mijn vriendinnetje wat 2 maanden later uitgerekend dus toen werd ik na de geboorte van haar dochtertje een vraagbaak. :-). Zelf vroeg ik mijn zus alles.