{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen ring om mijn vinger?

Afbeelding blog 'Geen ring om mijn vinger?' Achtergrond blur afbeelding

Ik heb een prachtige ring om mijn vinger; zilver met heel veel fonkelende steentjes. Een trouwring? Nee, in deze ring zijn de namen van onze twee lieve meisjes gegraveerd.

Deze twee meisjes komen bijna dagelijks thuis van school met verhalen over met welke jongen ze nu weer gaan trouwen. Ook de Barbie`s van de meiden hebben al menig trouwerij mee gemaakt. Trouwen is voor veel jonge meisjes een sprookje met veel glitters en roze. Daarnaast is het voor diezelfde kleine meisjes ook iets heel vanzelfsprekends. Je trouwt eerst en dan komen er kinderen. Zo simpel is het toch?

Nou, in deze tijd dus niet meer. Heel veel stellen krijgen kinderen en gaan niet trouwen of trouwen wel, maar gaan na enkele jaren weer uit elkaar. Ook vriendlief en ondergetekende hebben niet heel veel met trouwen. Wij zien de kinderen als de meerwaarde van onze relatie en hebben dan ook alles perfect geregeld. Trouwen kost meestal veel geld en zo in de belangstelling staan hoeft voor mij al helemaal niet. Grote Sissidromen heb ik ook nooit gehad. Af en toe ervaar ik het 'niet getrouwd zijn' wel als wat lastig. Als ik ergens naar toe bel voor mijn kinderen bijvoorbeeld. Ik noem tegenwoordig alleen mijn voornaam en dan zeg ik:'de moeder van.....' Daarnaast klinkt 'vriend' een beetje raar als je het over de man hebt, waar je al 12 jaar lief en leed en 2 schatten van kinderen mee deelt. Ik zeg af en toe gewoon 'mijn man' of zijn voornaam, wat maakt het ook allemaal uit?

Uiteindelijk draait het toch allemaal maar om één ding: Geluk ( ja, inderdaad met een hoofdletter G) en gelukkig zijn wij zeker. Alleen geen trouwring om mijn vinger voor mij!

Hoe zit dat bij jullie? Zijn jullie wel getrouwd?

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je