{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen nieuwe baan maar wel weer rust in de tent!

Na een paar hele spannende weken is de kogel door de kerk! Ik geloof echt in het lot en ik geloof dat er een plan voor mij is.

Afbeelding blog 'Geen nieuwe baan maar wel weer rust in de tent!' Achtergrond blur afbeelding

Everything happens for a reason.

Dat is wat ik echt geloof.

Ik geloof in het lot.

In vervolg op mijn eerdere blog: de afgelopen weken waren erg spannend.

Ik had vrijdags een gesprek gehad dat bijna 2 uur had geduurd. Ik had er een heel goed gevoel over en ik had in ieder geval rust. Ik had gelukkig niet het gevoel dat ik iets anders had moeten zeggen, dat ik nog iets vergeten was te vertellen. Dus so far so good. Mij werd verteld dat ik de week erop iets zou horen.

De eigenaresse van het gastouderbureau liet mij een week later echter per mail weten dat zij de week erop pas een beslissing zou gaan nemen. Zij had 102 brieven ontvangen en uiteindelijk 7 potentiële kandidaten uitgenodigd.

Zij wilde nog 3 gesprekken voeren.

Ik baalde enorm want ik had zo naar die vrijdag toegeleefd. Opeens had ik er niet meer zo’n goed gevoel over.

Natuurlijk wist ik dat er heel veel reacties zouden komen maar opeens bekroop mij een negatief gevoel.

Ik kreeg een telefoontje van de kinderopvang met de vraag of de reservering definitief gemaakt kon worden of niet. Ik moest hun dus laten weten dat ik nog in het ongewisse was en dat die situatie ook nog een week zou gaan duren.

Gelukkig was dat geen probleem en bleef mijn kleuter gewoon op de wachtlijst staan.

Diezelfde avond belde de eigenaresse mij op.

Zij vertelde haar dilemma, dat ze enorm aan het twijfelen was maar dat zij het mij wel heel erg gunde. Ik riep uit dat ik het mijzelf ook zo gunde J !

Toen zei ik serieus tegen haar dat zij gewoon rationeel een beslissing moest gaan nemen. Het ging immers om haar zaak! Zij moest gewoon degene kiezen waarin zij de meeste fiducie had. En als ik het niet zou worden, zou ik daar alle begrip voor hebben, ook al zou ik dan natuuurlijk wel even de banden van haar auto komen leksteken…. Toen moest ze heel hard lachen.

Later zei ik tegen mijn man dat het wel heel apart was: ik was degene die haar gerust had gesteld en haar een peptalk had zitten geven.

Maar daarmee was wel mijn eigen positieve gevoel verdwenen.

Ik werd zelfs een beetje pissed. Ik heb overwogen om mij terug te trekken. Als zij zo twijfelde…. Dan toch niet?! Bij twijfel niet inhalen, zeg ik altijd.

Toen begonnen bij mij de twijfels. Wilde ik dit echt wel?

Afgezien van het grootste offer (dat ik dus mijn kleuter naar de opvang moest laten gaan, ook in vakanties!), vroeg ik mij opeens af of de lat niet te hoog gelegd zou worden, of ik het wel zou trekken op één kamer met de eigenaresse met onze bureaus naast elkaar 4 dagen in de week, en de hamvraag: als het niet zou werken, wat dan?

Dan zou ik weer mijn kinderopvang moeten herstarten maar meteen met nieuwe gezinnen want mijn ‘oude ‘gezinnen hadden dan natuurlijk een andere opvang voor hun kroost moeten regelen…

Op een gegeven moment hoopte ik zelfs dat zij mij niet zou kiezen.

On the other hand…. Het was wel een super gave baan en een mooie kans voor mij!

Ik werd er gek van, die eeuwenoude strijd tussen mijn hoofd en mijn hart en de afgelopen week was dan ook echt pittig.

Ook al had ik afleiding genoeg, steeds dwaalden mijn gedachten af naar de baan….

Vrijdagochtend kwam het verlossende telefoontje.

Ik hoorde het meteen aan haar stem.

Ze had tot de avond ervoor zitten twijfelen maar ze had toch voor een andere dame gekozen!

Deze dame werkt nu al jaren in precies dezelfde functie bij een ander gastouderbureau en kon meteen inspringen. Zij kent het systeem en hoeft amper ingewerkt te worden. Hoe fijn is dat voor de eigenaresse, die het super druk heeft momenteel! Helemaal top!

Ik irriteerde mij aan de duur van het gesprek want ze heeft wel een paar keer gezegd hoe moeilijk ze het vindt, dat ze mij een wereldwijf vindt, dat ze graag met mij had willen werken maar … bladiebladiebla… Ik kapte het gesprek op een gegeven moment af en heb haar wel even herinnerd aan haar autobanden… Ze moest weer heel hard lachen. Ik vertelde haar nogmaals dat ik no hard feelings had en dat ik precies dezelfde beslissing had genomen als het mijn zaak was geweest.

Ik heb er vrede mee.

Ik heb al die tijd gedacht ‘if it’s meant to be….’

Het heeft gewoon zo moeten zijn.

Vandaag zijn er na dit bericht weer voor het eerst kindjes hier. Mijn eigen drie kids hebben allemaal vakantie. Het eerste wat ik vanochtend dacht was ‘hoe lekker dat ik niet mijn eigen koter in de volgende vakantie (mei vakantie: 2 weken zelfs!) naar de opvang hoef te brengen!

Natuurlijk blijft mijn intellect ondervoed, althans, tussen 08.00 – 17.30 uur, en had ik het wel heel erg gaaf gevonden om zo’n uitdagende baan te krijgen maar dit heeft ook zijn voordelen!

Het is nu 09.00 uur terwijl ik dit schrijf. Mijn eigen kleuter zit lekker in zijn pyamaatje met de andere kindjes te spelen.

Count my blessings!

Dit is een hele grote!

Wat ook een fijn vooruitzicht is, is dat ik dit werk kan afbouwen. De oudste hier is bijna 3 jaar dus hij blijft nog een jaartje in principe bij mij. De ouders van een ander kindje willen graag een tweede dus wie weet, tegen de tijd dat de oudste weg gaat, er weer een babietje bij komt. Dan zijn de andere twee kindjes 2,5 jaar.

Tegen de tijd dat deze kindjes mijn opvang verlaten en er een nieuwe lichting komt, ben ik helemaal vrij om het in te vullen zoals mij dan goed uitkomt.

Mijn oudste kinderen hebben hun opleiding dan voltooid en daarmee zijn dan de grootste kostenposten voltooid verleden tijd geworden.

Dan kan ik misschien 3 dagen gaan werken zodat ik mijn eigen huis door de weeks kan poetsen en dat niet meer mijn halve zondag kost!

Ik was even heel erg teleurgesteld maar ik heb weer innerlijke rust.

Thank G.

Voor zolang dat duurt natuurlijk, met al die kinderen ;-) 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je