{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geen 2e kindje....

Afbeelding blog 'Geen 2e kindje....'

Mijn vriend en ik hebben afzonderlijk van elkaar allebei een kinderwens gehad en óók nog allebei de wens om graag 1 kindje te mogen krijgen.

Inmiddels is dat kindje er dus en is hij nu 20 maanden. Vanaf het moment dat ik hem in mijn armen kreeg voelde het 'goed zo'. Nog steeds hebben we allebei niet de bekende 'kriebels voor een 2e', ondanks dat we die vraag gemiddeld 10x in een maand voorbij horen komen! 'Ennn, wanneer komt de 2e?'

Het lijkt wel alsof het een taboe is of 'zielugg' als je besluit (bewust!) om het bij 1 kindje te houden. Wij voelen ons gewoon compleet zo. We hebben veel familie en een paar goede vrienden met kinderen allemaal om ons heen en doordat ik thuismoeder ben, heb ik alle tijd om leuke dingen te ondernemen met mijn zoontje. Dit vaak samen met vriendinnen met hun kindjes, waardoor hij dus meerdere keren per week met andere kindjes speelt. Dit buiten het spelen met 'vreemde' kindjes in de speeltuin waar we altijd heen gaan hier om de hoek.

Wat ik dus wél heel belangrijk is, dat hij opgroeit met andere kindjes om zich heen en daar zorgen we dus ook voor. Ik heb sterk het gevoel dat het juist fijn is om het bij 1 kind te houden. Maar het voelt vaak zo, alsof dat tegenwoordig niet in het perfecte plaatje past.

Mijn vriend is overigens ook als enig kind opgegroeit en heeft dit altijd als fijn ervaren en de band met zijn ouders is nog altijd erg sterk.

Zijn er meer gezinnen die bewust voor 1 kindje kiezen?

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je