{{ message.message }}
{{ button.text }}

Geachte meneer/mevrouw Griep, u mag vertrekken

Een brief aan meneer/mevrouw Griep... Nog maar 1,5 dag, maar ben het al meer dan zat.

Afbeelding blog 'Geachte meneer/mevrouw Griep, u mag vertrekken'

Geachte meneer/mevrouw Griep,

Gisterochtend werd ik wakker en voelde uw aanwezigheid; algehele malaise, verkouden en ook de thermometer bevestigde uw komst. 39,4 graden. Celcius. Ook het feit dat ik een hele nacht met mijn mond open heb geslapen was een mooie bevestiging. 

U mag wel weer vertrekken. Ik ben het nu al zat. Ik heb een kop vol snot, een zere keel en te zien aan het gezicht van mijn oudste dochter zie ik eruit als een dweil. Af en toe klopt ze op mijn arm; "Mama? Wakker worden?" Of ze kijkt me wat meewarig aan en vraagt of ik verstopt ben... Dat ik ziek ben maakt zo'n peuter niet uit, ik ben nog steeds een klimrek en samen onder een dekentje keken wij voor de 357e keer Frozen en een marathonuitzending van Masha en de Beer. 

Even hoopte ik dat het een eendagsgriepje zou zijn, dat u na de koffie weer netjes zou vertrekken. Maar het werd een complete uitdragerij met borrel, diner en nagerecht. Na vandaag hoop ik dat dat het nagerecht was. Dat als ik morgen wakker wordt ik fris en fruitig mijn huishouden weer kan oppakken.

Want ook dat heeft u op uw geweten meneer/mevrouw Griep, mijn huishouden staat enorm stil. Er ligt een berg was waarbij de Mount Everest verbleekt, gezien de stof- en haarwolken in mijn huis zou een rondje stofzuigen welkom zijn. De vaatwasser bevat schone vaat die opgeruimd moet worden en het aanrecht staat alweer vol met verse vaat. 

Om nog maar te zwijgen over het hele arsenaal aan pillen, Hot Coldrex en Otrivin Duo dat ik vanochtend nog moest kopen. €17,90, waar kan ik mijn declaratie indienen? Ik kreeg niet eens punten op mijn Kruidvat Voordeelkaart omdat het geneesmiddelen zijn. Ik moest een dure Otrivin Duo aanschaffen omdat mijn neus EN dicht zit EN zo nu en dan druipt. Heeft u ook wellicht aandelen in Hot Coldrex? U weet wel... Dat onwijs smerige warme drankje dat paracetamol en Vitamine C bevat. 

Buiten dit alles word ik werkelijk helemaal gestoord van de afwisseling van het warm en koud hebben. Heb ik mij net lekker genesteld onder een dekentje breekt het koude zweet letterlijk uit en heb ik het gevoel dat ik een opvlieger heb. Voor de 4e keer vandaag maar weer even douchen. En het bed verschonen. 

Dus u begrijpt dat u beter weer kan vertrekken. U kunt beter een mannelijke variant opzoeken. Die zakken in elkaar, zijn dood- en doodziek en kunnen gewoon op hun gemak uitzieken. Ik als vrouwelijke variant heb een baby en een peuter, even de aandacht laten verslappen is er niet bij. Hoe lekker zou het zijn om gewoon de hele dag in bed te liggen? Beetje Netflixen, slapen, lekker snotteren en binnen handbereik een glaasje appelsap. Ach,je kan niet alles hebben. 

Vandaag red ik mij nog wel. Straks even een griepsoepje maken en dan hopen op een goede nachtrust. Zonder een heel orkest aan snurkgeluiden, zonder het gevoel alsof je de zaterdageditie van de Telegraaf hebt zitten wegkauwen en zonder elk uur voorbij zien komen op de wekker. Kunnen we dat afspreken? Dat u morgen gewoon weer bent verdwenen? 

Ik hoop het oprecht. Ik ben niet gemaakt om ziek te zijn. Het is niet leuk, ronduit vervelend zelfs. Ik stel voor dat u iemand anders gaat vervelen. 

Hoogachtend,

TessK

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je