Snap
  • Mama

Gastouder gevonden!!

Allereerst iedereen de beste wensen!!! Elke keer neem ik me voor vaker te schrijven en te reageren. Dat schrijven komt wel goed, maar dat reageren blijft een ramp... Het lukt gewoon niet, maar ik zag dat mamaplaats hard bezig is om hier verandering in te brengen dus dan hoop ik gewoon te kunnen reageren!

Ik ben al een tijdje bezig geweest met het zoeken naar een geschikte gastouder, eigenlijk wist ik het al toen ik op haar site keek en haar de eerste keer ontmoette. Maar toch, je laat je kind niet zomaar bij iemand achter dus na een paar ontmoetingen en mijn zoontje lekker laten spelen bij haar heb ik de knoop door gehakt. Zij wordt de gastouder van mijn kanjer! Over twee weken gaan we dingen vast leggen, het kinderdagverblijf voor 1 dag per week opzeggen en dan in april gaat hij. Wat zal dat een hoop geld schelen zeg ;-) Hij gaat nog wel 1 dag per week naar het kdv, ik vind het toch wel belangrijk dat hij "pedagogisch"verantwoord kan spelen;-)

Alle beetjes helpen zeker aangezien vriend lief nog hard op zoek is naar een nieuwe baan... Maart komt akelig snel dichtbij. Maar aan de andere kant we hebben nog twee maanden ;-)

 

11 jaar geleden

Jeeee ik kan reageren!!!!! :-)))

11 jaar geleden

@nahsuusje; voor het kdv betaal ik ruim €7,- en voor 11 uur opvang per dag, voor m'n gastouder €4,50 excl bureau kosten maar die zijn ook te over zien, en daar betaal ik alleen voor de afgenomen uren, stuk voordeliger! Mijn vriend is op zoek in de tuinbouw, vanochtend had hij een gesprek! Volgende week hoort hij meer, ik ben benieuwd :-) @Marjolein; ja het staat er misschien wat vreemd, tuurlijk kan dit ook bij de gastouder, alleen op het kdv zijn er meer kinderen(waardoor hij ook in een grotere groep kan functioneren) en is er vanaf 3 jaar de 3+, ze gaan dan naar een locatie op een basisschool en "proeven" zo al van het schoolgaande leven.

11 jaar geleden

Wat bedoel je met op het kdv kan hij 'pedagogisch verantwoord spelen'? kan dat bij je gastouder niet? @disqus_NgEx2m56U2:disqus ja het scheelt aanzienlijk veel, het uurloon is lager, maar je betaalt alleen voor je afgenomen uren, dit kan zelfs per kwartier. Dus stel je hebt opvang nodig van 7uur tot 14.30uur, dan betaal je ook echt alleen die uurtjes. Een kdv is vaak pas vanaf 7.30 open en zal je tot 18.30uur door moeten betalen. Heb je nog meer vragen, kan je me altijd benaderen. Het beroep gastouder is nog erg onbekend, merk ik wel vaker. Groetjes Marjolein

11 jaar geleden

Mag ik voor mijn beeldvorming vragen wat je voor kdv en voor gastouder ongeveer betaald? scheelt dat veel? wat voor soort functie/branche zoekt je vriend werk? succes