{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fusiegezinnen

Shiny, happy people

Afbeelding blog 'Fusiegezinnen '

Shiny, happy people

Twee derde van de samengestelde gezinnen is na vijf jaar uit elkaar. Ga je af op de statistieken, dan zou je er niet aan beginnen. Deze vier knip- en plakgezinnen deden het wel. En met succes. Ze geven het goede voorbeeld en laten zien: fusiegezinnen, het kan wél.

Naam: Melissa (30) en Nick (36) Dorssers

Woonplaats: Arcen

Kinderen: Nick is vader van Senna, Jada (beiden 14), Mees (8) en Saar (7). Melissa is moeder van Levi (8) en Aimy (7).

„De kinderen hebben hier niet voor gekozen, dat hebben wij gedaan. Het minste wat we kunnen doen is hun belang voorop stellen en onze eigen issues opzijzetten. Mijn zoon en dochter waren drie en anderhalf toen mijn ex-partner en ik besloten uit elkaar te gaan. Niet veel later werd ik verliefd op Nick, die in hetzelfde schuitje zat. Ook hij zag de relatie met de moeder van zijn jongste twee kinderen stranden. We hebben de tijd genomen om te ontdekken wat het tussen ons was. Als er zes kinderen zijn, ga je niet direct vol in de wind staan. Dan wil je zeker zijn van je zaak. Pas later, toen we wisten dat het meer was dan een flirt, spraken we af in de speeltuin met de kinderen. Klikte het niet, dan had een relatie geen zin. Gelukkig pakte het goed samen. De leeftijd van de jongste vier kinderen heeft daar zeker aan bijgedragen; ze weten niet beter. Natuurlijk waren we even huiverig, zeker toen Nick en ik besloten samen te wonen met mijn twee kinderen en zijn kinderen om het weekend naar ons kwamen. Gelukkig zijn die zorgen voor niets geweest. Als je het belang van alle kinderen steeds weer vooropstelt, is een samengesteld gezin zo ingewikkeld niet. Luister naar elkaar, maak afspraken en realiseer je dat je eigen behoeftes een minder grote plek innemen. Investeer ook in een duurzame relatie met de ex-partners. Ik kan heel boos worden als gescheiden ouders in het bijzijn van hun kinderen afgeven op hun ex. De kinderen moeten niet de dupe zijn van je eigen sores of erger: gedwongen worden partij te kiezen. Ik zal nooit slecht spreken over de vader van mijn kinderen; zijn rol is minstens zo belangrijk als die van mij. Veel dingen - oudergesprekken en als er eentje moet afzwemmen - doe ik nog met hem samen. Dat werkt, dát maakt de kinderen blij. En daar is het ons allemaal om te doen.”

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je