{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fulltime zuster, partime mama

In deze COVID-19 tijd ben ik meer op de werkvloer te vinden dan thuis bij mijn gezin.

Afbeelding blog 'Fulltime zuster, partime mama' Achtergrond blur afbeelding

Zoals iedereen weet begon eind februari '20 ook de COVID-19 besmettingen in Nederland, ons koude kikkerlandje, om zich heen te slaan. Waar het begon met 1 besmetting houdt dit virus momenteel heel Nederland in zijn greep en heeft de regering bepaald dat er strenge regels zijn, en maar goed ook! 

Laten we eerst even voorop stellen dat ik het heus niet eens ben met alle regels. Met een zoontje van 1.5jaar wil ik hem de wereld laten ontdekken. Ik had de grootste plannen met hem. Naar de dierentuin met mooi weer, naar het zwembad als het buiten niet te koud is, Naar het bos, de kinderboerderij of binnenspeeltuin. Als verpleegster ben ik al niet alle weekenden vrij om deze dingen te kunnen ondernemen. Waardoor dit al lastiger is om te plannen. En dan is een lock-down de ultieme domper. Oké tot zo ver hallo tante corona, maar waarom staat momenteel de hele samenleving op zijn kop. Kleertjes voor de kleine man kunnen niet meer in de winkel uitgezocht worden, alleen maar online. Verder zitten we binnen, binnen en voor de verandering binnen, op het uitlaat moment van onze hond na, want dit is echt een feestje voor ons als gezin. Oké ik geef toe, ik ben ook zo'n moeder die af en toe met de kleine man een uitstapje maakt naar de Albert Heijn. Want heeee, dan komen we nog eens ergens en wat kunnen we anders?

Mijn werk als verpleegster: 

Er word van iedereen veel gevraagd in deze tijd, of je in een cruciaal beroep zit of niet, iedereen is zijn ritme en dag structuur kwijt. Zelf werk ik in een verpleeghuis maar toch hebben ook wij het druk en dat word vaak onderschat. Veelal word er gezegd dat de ziekenhuizen volstromen en dat is zeker waar, dat ontken ik niet. Maar werken met dementerende ouderen in een lock-down die hun structuur hebben en opeens maar 1 vaste bezoeker per dag mogen ontvangen of helemaal geen bezoek mogen is ook niet ideaal. Over het algemeen hebben wij ook een hechte band met onze bewoners waardoor dit ziekteproces er soms keihard inhakt.  Zelf heb ik een 32u contract. Normaliter is dit redelijk te combineren met mijn baan als moeder. Alleen in deze tijden werk ik meer waardoor mijn zoontje minder tijd met mij doorbrengt in vergelijking met andere periodes. In sommige weken werk ik 50 uur waaronder 4 nachtdiensten. Dit houdt in dat ik mijn zoontje een paar dagen niet tot weinig zie. Gelukkig heb ik fantastische ouders en een geweldige hubby die thuis kan blijven van zijn werk als ik extra moet komen werken. Echter doet het wel zeer. Wat zegt mijn zoontje straks als hij 5 is? Mama was nooit thuis of zal die op zijn 18e trots zijn dat we alles op alles hebben gezet om deze mensen het covid te laten overleven? Ik beloof alvast bij deze aan mijn grote knul: als dit voorbij is neem ik een hele hoop overuren op voor familietijd. 

Ben ik bang dat mijn zoontje het COVID-19 op loopt?

Vrijwel iedereen is bang in deze periode. Het is erg onzeker hoe deze periode gaat doorzetten. Slaat het vaccin aan? Moeten wij ons laten vaccineren, een hoop vraagtekens.  Wel ben ik van mening dat we ons zelf niet gek moeten laten maken. Op mijn werkplek is er momenteel geen sprake van een COVID-19 besmetting, helaas wel geweest waardoor ik ingezet werd op onze covid-19 afdeling. Als deze er wel weer zou komen is het vanzelf sprekend dat ik alles op alles zet (net als al mijn collega's landelijk maar ook wereldwijd) om deze besmetting niet mee naar huis te nemen. Zodra ik thuis kom is het gelijk douche, kleding wassen en dan pas knuffel/speeltijd met de kleine man. Momenteel staat gezondheid boven quality-time. Al blijft het rot om je kind niet gelijk te knuffelen bij thuiskomst. 

Zijn er meer mama's hier die dit herkennen? Hoe pakken jullie dit op qua combinatie werk & gezin?

Let op elkaar en zorg voor elkaar. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je