{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fulltime mom

Een ondergewaardeerde bewuste keuze

Afbeelding blog 'Fulltime mom'

Elke dag uitslapen, nooit stress, alleen maar leuke dingen doen. Dit is hoe veel mensen mijn leven voor zich zien als ik vertel dat ik niet meer werk. Het verbaast me elke keer weer hoe veel mensen het gek vinden als je vertelt dat je als 24-jarige ‘de hele dag thuis zit’. Toch is dit een bewuste keuze. Ik kan ultiem genieten van mijn 2 kinderen, en ja, soms kom ik heus wel wat behang te kort ;-) Maar ik ben bij elke mijlpaal en er is genoeg tijd om samen leuke dingen te doen. 

Toch is het leven als een fulltime mom ook harstikke pittig. Het werk gaat 24 uur per dag door. Zelfs als je denkt even rustig naar de wc te gaan, loopt er iemand achter je aan. En tegenwoordig kruipt kleine zus ook gezellig mee. Het huis is nooit, ik herhaal –nooit-, langer dan 2 minuten schoon. Wanneer je voldaan op de bank neerploft nadat het hele huis uitgebreid gestoft en gesopt is, vindt de oudste het een goed idee om zijn beker met drinken –al dan niet perongeluk- op de grond te laten vallen. Zoals ik al zei, kleine zus kruipt tegenwoordig overal achteraan, dus je raadt het al... Voordat ik een doek gepakt heb, plakt ze al met haar natte ranja handjes op de ramen en de vensterbank. En dan is het de kunst om rustig tot 10 te tellen. (1… 2… 3, NEEEE AFBLIJVEN NU!!!!)

Maar wat ik vooral mis, zijn de momentjes voor mezelf. Overal waar ik heen ga, neem ik mijn kids mee. Boodschappen doen, tandarts of kappersbezoek, afspreken met vriendinnen, etc. Wat kan ik soms verlangen naar de momenten dat ik een uur in de trein naar werk moest reizen. Wat kan ik soms verlangen naar de momenten dat ik nog geroepen werd bij mijn naam ‘Kirsten!’ in plaats van ‘mama, mama, maaaamaa, MAMA!!’ Ondertussen hoor ik nu mijn dochter wakker worden. Ze heeft een uurtje geslapen. De oudste slaapt ’s middags niet meer maar ligt vaak nog wel even te relaxen in bed. Even een uurtje ons momentje van rust pakken. En als dat uurtje dan voorbij is, sta ik met de grootste glimlach boven hun bed. “Kom maar schat, dan gaan we er weer een gezellige middag van maken samen!”.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je