{{ message.message }}
{{ button.text }}

Frikandel Speciaal, ik kom eraaaaan!

Zaterdag vliegen we naar Nederland voor 2 weekjes :-)

Afbeelding blog 'Frikandel Speciaal, ik kom eraaaaan!'

Ik ben al weken aan het aftellen, maar zaterdag is het zover, we gaan lekker op vakantie. Naast dat ik me verheug op het weerzien met familie en vrienden, kan ik ook niet wachten om lekker te eten. ;-) Frikandel speciaal, Nederlands brood met Goudse kaas, appelstroop, enz. Ik zou de hele supermarkt kunnen leeg kopen. Zoals ik in mijn eerste blog al meldde, is de beschikbaarheid van verse producten op de Seychellen erg beperkt. Ik kijk uit naar heerlijk zomerfruit, groenten en vooral verse melk! Op het hele eiland is alleen houdbare melk verkrijgbaar.

Sebastian en ik vliegen via Dubai naar Nederland. Ik woon al 10 jaar in het buitenland, maar probeer altijd om minimaal 2 keer per jaar op bezoek te gaan. Alhoewel ik denk dat het met kinderen en zeker naarmate ze ouder worden, helaas minder zal worden, vanwege de kosten. 

Afbeelding blog 'Frikandel Speciaal, ik kom eraaaaan!'

Zijn allereerste vlucht - 2 weekjes oud

Met Sebastian heb ik al veel gevlogen in de 18 maanden van zijn leven. We zijn 3 keer in Nederland geweest, en Maleisië, de Malediven, Zuid-Afrika met ook binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika. Zijn allereerste vlucht van Durban naar Johannesburg was hij pas 2 weken oud. Dat klinkt heel klein en zielig maar om eerlijk te zijn hoe kleiner ze zijn, hoe makkelijker de vlucht. Ik zou alle moeders aanraden om nog lekker reisjes te maken als je kind nog niet kan lopen. Want zodra ze peuter zijn, wordt vliegen een beetje moeilijker. Pas als ze zich zelf kunnen entertainen met de tablet, is lang stil zitten weer ietsje makkelijker. Sebastian heeft daar nu nog geen interesse in, dus ik loop veeeele malen het gangpad op en neer tijdens een vlucht. ;-)

De vlucht naar Dubai is 4 uur, wat nog wel te doen is, maar de tweede naar Nederland is 7 uur. Gelukkig is de crew van Emirates altijd super vriendelijk. Kinderen krijgen speelgoed, er is speciale babyvoeding en de bassinets zijn super handig. Bovendien heb ik al een paar keer meegemaakt dat de crew Sebastian meeneemt naar de galley en daar met hem speelt. Zeker als ik alleen vlieg, zonder mijn man, is dat geweldig! Het enige waar ik me dit keer zorgen over maak is mijn buikje. Kinderen jonger dan twee jaar moeten nog bij een volwassene op schoot zitten. Ik ben nu 19 weken zwanger en mijn buik begint zich te tonen. Ik hoop dat het niet al te ongemakkelijk wordt met Sebastian op schoot. 


Afbeelding blog 'Frikandel Speciaal, ik kom eraaaaan!'

De bassinets zijn heel handig, daar mogen ze tot 10kg in.

Hoe dan ook, het is allemaal te doen en zeker de moeite waard. Ik kies er tenslotte zelf voor om zwanger te vliegen met peuter. Als ik dat niet wil dan moet ik gewoon thuisblijven. Zo simpel is het.
Zijn er nog moeders die alleen reizen met hun kind(eren)? Laat gerust een reactie achter, het is altijd leuk om ervaringen te delen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je