{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fresh meat Roller derby

Bijna 5 maanden na mijn bevallen is het tijd voor mezelf. Het is weer tijd om op de rolschaatsen te staan en te trainen om een echte Roller derby girl te worden.

Afbeelding blog 'Fresh meat Roller derby'

Afgelopen dinsdag was het zover, mijn wieltjes waren gesmeerd. mijn veters weer gestrikt en mijn helm glom weer mooi. Het was tijd om weer deel te maken van een stukje liefde namelijk Roller Derby. 

De afgelopen twee weken waren er weer fresh meat dagen bij onze roller derby verenging Roller derby Twente. En na een ruim jaar van afwezigheid door een blessure genaamd zwangerschap deed ik mijn herintrede.
Een beetje nerveus was ik wel. Toen ik stopte met trainen was ik zwanger en stond ik daardoor heel ongemakkelijk op de skates. Onzekerheid kan juist heel gevaarlijk zijn omdat je te veel nadenkt bij wat je doet. Maar ik merkte dat rust en herkenbaarheid mijn lichaam over nam en dat ik rustig mijn rondje over de baan deed. Wat een verschil kan een mindset je lichaam laten functioneren.

Ik begon mijn eerste momenten van de twee uur durende training onder leiding van oud lid Tim(ber). Samen met zijn dochter die ook gaat beginnen met derby en een jongen die ook al vaker had geskate deden we onze rondjes. Even weer kennis maken met de basis. Gecontroleerd vallen is hier een belangrijk onderdeel van. Wanneer je weet hoe je moet vallen heb je minder kans op blessures.

We begonnen daarna een beetje met je lichaam in balans brengen. Een onderdeel waar ik slecht in ben. Op 1 been skaten, een drama bij mij. Maar daarvoor leer ik natuurlijk.
Het gekke is dat ik de cross over waar ik in het begin zoveel moeite mee had nu op een natuurlijke manier uitvoerde. En tijdens een cross over til je in de bocht je ene voet schuin voor de andere (Dit zie je ook schaatsers doen)
Vervolgens een hindernis parcours. Slalommen, om pionnetjes heen, springen (ja op skates springen over een lijn), een rem, een stukje achteruit en vervolgens om een ervaren skater heen met een schijnbeweging. Daarna deden we nog een estafette met twee teams tegen elkaar, en toen sok derby!

En dan zul je denken, sok derby? Derby doe je toch op skates? Ja klopt, maar je kunt inzien dat een stelletje ongetrainde mensen op skates die opeens elkaar gaan duwen, blocken en hitten een gevaar voor elkaar zijn. Dus vandaar derby op sokken. En ja ik heb duidelijk geen conditie, ik was kapot na een rondje jammen. Ik ben toch meer van het blocken, lekker mijn dikke billen tegen mensen aan drukken die het niet willen. Tijdens het blocken ben ik blij met het extra vet laagje op mijn billen.

Uiteraard aan het einde was er een foto moment me
t de hele groep! Nu al zin in volgende week! En een leuke note, mijn broer deed ook mee! En hij vond het leuk! Helaas gaat hij er niet bij, dus ik hoop dat hij flink spierpijn heeft :p
XoXo Vino Nijn www.vinonijn.nl
 
Ps: Het einddoel is natuurlijk dit ;)
[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-FayATeqDoo&t=85s[/embed]
 

Afbeelding blog 'Fresh meat Roller derby'

Best team ever!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je