{{ message.message }}
{{ button.text }}

#Fred is weer terug in mijn hoofd.

Ik dacht dat ik afscheid had genomen, van het geen wat mij zo heeft gekweld. Hier bij een brief aan hem

Afbeelding blog '#Fred is weer terug in mijn hoofd.'

Geachte meneer Fred.

Ik dacht dat ik afscheid had genomen, van de kwelgeest in mijn hoofd.
Dat ik gedag had gezegd, tegen het geen wat mij pijn deed.
Maar ik hoor jou gemene lach in mijn hoofd, en besef wat voor trauma je hebt achtergelaten.
Ik besef elke dag, wat voor impact het op mijn leven heeft, het beschermen van mijn eigen dochter neemt soms rare vormen aan. Dat ik géén vreemde mensen in mijn huis laat was al iets, niemand laat natuurlijk zomaar vreemde in huis, maar ik heb zelfs moeite met de loodgieter. En die moest vorige week toch echt even langskomen.

Ik hoor jou gemene lach in mijn hoofd, en ik ben helaas niet de enige die deze hoort.
Ik ben niet de enige die jou stem hoort galmen, en flitsen ziet van het verleden, die duistere verleden.
Ik wéét dat je stiekem wacht, tot iemand van ons (mijn broer of zus, of juist ik) uit elkaar spat van woede.
Ik hoef je niet te informeren naar de status en situatie nu, die ken je al.

Ik vergeef je nooit, de fouten die je maakte, ik slaap elke nacht met nachtmerries in mijn hoofd, hopend dat je geen nieuw gezin hebt gevonden om kapot te maken. Hopend dat er geen jongetje op de trap zit die naar boven word gestuurd, die word opgehangen aan de meterkast, hopend dat er geen meisje opgesloten word in haar kamer en al haar dierbare dingen worden afgepakt, dat er geen meisje is, die haar lichaam niet meer kent als de hare, omdat jij er gebruik van maakt.
Elke dag, bid ik.

Elke dag bid ik ook, dat er zoiets nooit mijn kinderen zal overkomen, niet als kind zijnde, en niet als ze later groot zijn als ouder zijnde.

Meneer Fred, je hebt mijn leven tot een hell gemaakt, mijn leven heb je ontnomen bij de eerste keer dat je mij aanraakte op de verkeerde manier, bij de eerste keer dat je mijn broer die klap verkocht. Je bent de duivel hem zelf.

Ik haat je.

L.Z


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Fred

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je