{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fotoboeken.. Waar ben ik aan begonnen?

Het leed dat fotoboeken maken heet

Afbeelding blog 'Fotoboeken.. Waar ben ik aan begonnen?' Achtergrond blur afbeelding

Het begon 7 jaar geleden als zo'n leuk plan. Van elk levensjaar van je kinderen een fotoboek.. Omdat ik het zelf zo leuk vind om mijn eigen fotoboeken en videobanden (inmiddels DVD's) terug te kijken van vroeger, begon ik ook vol enthousiasme met het maken van fotoboeken en DVD's van onze eerste. Ik kon zelfs niet wachten en heb van Jens zijn eerste levensjaar 2 boeken gemaakt. Eentje toen hij een half jaar was en de andere van het tweede half jaar.

Alle filmpjes die ik maakte zette ik op een DVD en wilde er ook nog een beetje leuke overgangen en tekst bij. Man o man wat een werk. Maar goed, met 1 kind was het prima te doen totdat ik na een half jaar weer zwanger bleek te zijn. Energie was ver te zoeken en ik was blij dat ik de dag doorkwam. Iets extra's doen als fotoboeken of DVD's maken zag ik niet zitten. En zo kwam ik dus langzaam "achter" te lopen.

Inmiddels ben ik bezig met de foto's van exact twee jaar geleden. Gelukkig zijn ze allemaal wel op datum gesorteerd en staat er achter de datum ook nog waar we waren of wat we toen deden. Maar ik maak niet alleen de foto's, mijn moeder fotografeert ook heel fanatiek. Wat dus betekent dat ik een paar keer per jaar haar externe harde schijf leen om de foto's over te zetten. Gelukkig heeft zij de foto's ook gesorteerd op datum (op mijn vriendelijk verzoek) zodat ik alles gemakkelijk over kan zetten.

Het plan was om na 4 jaar, boeken van 2 jaren te maken. Ze gaan dan naar school en zouden we vast veel minder foto’s maken. Maar helaas.. mislukt.. We gaan in deze corona-periode weer druk aan de slag om mooie boeken te maken en hopelijk de achterstand een beetje in te halen.

Ik maak trouwens de fotoboeken bij Albelli. Wat doen jullie met al je foto’s?


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je