{{ message.message }}
{{ button.text }}

Flessen, stickers en een vis

Afbeelding blog 'Flessen, stickers en een vis'

Weekend! De vlag kan uit hoor. Maar echt, persoonlijk vind ik dat we dit serieus moeten doen. Het is toch een hele prestatie dat we deze week overleefd hebben! We hebben zelfs al het werk af wat af moest zijn! Nooit verwacht, toen ik er maandagochtend een kwartier over deed om de eerste opdracht te begrijpen. Maar gisteren was wel echt het hoogte punt van de week..

De oudste kwam met het verkeerde been uit bed. En dat hebben we de rest van de dag geweten zeg. Als er toch eens een prijs bestond voor wie het meest chagrijnig en ongemotiveerd kan zijn voor een dag lang, dan had ze deze absoluut gewonnen! Op een of andere manier leek er wel iets in het eten te hebben gezeten. Want de 4 jarige was niet veel later ook niet meer te genieten. Toen heb ik het drastische besluit genomen dat peppa pig ook ontzettend leerzaam is!! En toeval bestaat niet toch? Het eerste beste filmpje was er eentje over de winter, het thema van deze week! Geloof het of niet, maar ze hebben er nog serieus iets van geleerd ook, ze konden daarna namelijk heel goed schaatsen op sokken! Ik heb er nog even over nagedacht om er een dweil onder te binden zodat het ook nog nuttig zou zijn. Maar die verkeerde benen uit bed hé, ik heb er voor de zekerheid toch maar van afgezien.

Hoewel peppa pig de sfeer hier in huis een enorm lift had gegeven, knalde die van grote hoogte weer net zo hard naar beneden toen de werkboekjes weer op tafel kwamen. Gelukkig hadden we nog wat leuks op de planning. Dansles! Op locatie, maar dan buiten. En in plaats van een balletpakje deze keer dus in joggingbroek, trui, jas, sjaal en handschoenen, je moet er iets voor over hebben he. Maar wat ook anders dan anders was, dat waren de tijden. En je zou toch denken, nu we amper afspraken hebben en dit het enige uitje is, die tijden onthoud je wel. Zou je denken he! Dat liep dus even anders. 

De 4 jarige moest eerst en bij het ophalen daarvan kon de 6 jarige een uurtje dansen.. Met de 4 jarige ben ik ondertussen even langs de supermarkt gereden om de lege flessen weg te brengen, dat is toch het leukste wat er is als 4 jarige. In deze tijd dan he, normaal is dat het krijspaleis als monkey town natuurlijk.  1 voor 1 legt ze netjes alle flessen in het apparaat, kijkt de fles na tot die weg is en pakt de volgende. En dan zou je toch denken dat je als 70 plusser in deze tijden, normaal ook denk ik, alle tijd van de wereld hebt om even op je beurt te wachten. Ik bedoel iedereen is jong geweest, iedereen heeft wel eens taakjes gekregen als jong kind, en wat had je toch 70 jaar geleden blij geweest als dat het wegbrengen van flessen was in een uiterst interessant apparaat. Maar nee, deze 70 plusser bleef geïrriteerd middenin het gangpad, let op de 1,5 meter he, staan wachten tot we klaar waren. Mijn uiterst vastberaden blik richting deze meneer heeft er waarschijnlijk voor gezorgd dat nog voor hij wilde gaan praten van gedachten veranderd was. En waar ik het normaal misschien zelf ook te lang zou vinden duren in onze drukke maatschappij heb ik staan genieten van een 4 jarige die haar taak uiterst serieus nam en alle zeker 40 flessen in het apparaat stopte. Wanneer we dan uiteindelijk klaar zijn en verder het gangpad in lopen, plas ik bijna in mijn broek wanneer ik zie dat de 70 plusser welgeteld 10minuten heeft staan wachten voor 1 lege fles. Oeps, sorry meneer, als u wat liever had gekeken had ik dat misschien wél gezien en gevraagd of u even voor wilde gaan. 

Naast de flessen wegbrengen hadden we ook een andere belangrijke taak, het avondeten. Even voor de informatie, ik hou ontzettend van koken. Met name op de momenten dat je alle tijd hebt, de kinderen heerlijk spelen, je boodschappen kan doen zonder mondkapjes en nou ja nu kan ik nog van alles opnoemen, maar dat was zeker allemaal niet van toepassing vandaag. De enige voorwaarde vandaag, het moest op zijn minst gezond zijn en het werd dus geen friet zoals mijn 4 jarige opperde. Meerdere gezonde opties werden door de 4 jarige luidkeels afgekeurd! Er lagen uiteindelijk net een paprika, een paar tomaten en een boze kleuter in de kar toen ik op mijn telefoon keek hoe laat het was. Ik besefte me dat ik nog 5 minuten had om de rest van het gerecht erbij te zoeken, te betalen met een nog uit de auto te halen portemonnee?! En ook nog 10minuten moest rijden naar dansles. Je snapt, dat lukt niet in 5 minuten. Ik heb alles uit de kar teruggezet in het schap, kon dat met de boze kleuter ook maar... En ben in de auto gesprongen om veel te laat de verkleumde 6 jarige op te halen die eenzaam bij haar juf stond te wachten... in de regen... 

Thuis gekomen met een nog steeds boze kleuter, een tot op het bot koude 6 jarige en zonder boodschappen bleken de kinderen in de middag te zijn vergeten een sticker te plakken voor hun gedane werk. En het spande dan ook de kroon toen de 4 jarige dolenthousiast riep dat haar ontzettend vermoeid en chagrijnig kijkende 101 dalmatiër sticker toch echt wel heel veel op mama leek. We hebben een broodje hamburger gehaald bij de snackbar om de hoek..

Ergens had ik dan vanochtend de hoop dat vandaag beter zou gaan. De 6 jarige stapte in ieder geval met haar goede been uit bed. De 4 jarige was echter nog bozer dan gisteren. En toen ging vandaag ook nog de vis dood...
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je