{{ message.message }}
{{ button.text }}

Filmpje Opvang Rosmalen vluchtelingen

Ik kon mijn oren niet geloven tijdens dit filmpje. Wat ondankbaar bah bah bah!

Afbeelding blog 'Filmpje Opvang Rosmalen vluchtelingen'

Ik kreeg net via facebook dit filmpje van PowNed te zien: 

https://www.facebook.com/OmroepPowNed/videos/11537...

Het is een filmpje gemaakt in het tijdelijke vluchtelingen opvangcentrum in Rosmalen. 

Ze zeggen gewoon letterlijk ontevreden te zijn over de opvang. Het is alleen eten, slapen en een beetje internetten. Je kunt al blij zijn dat er internet is?! Eten was ook niet goed, maar twee sneetjes brood per persoon. Wat denken ze dat ze in een hotel zitten!? En er wil er een geld. Geld om te roken en om zijn moeder te bellen. Dat twee dat snap ik dan nog wel, maar geld van ons zodat hij kan roken. 

Ze willen vermaak en een talencursus?! En wie gaat dat betalen? Wij Nederlanders, begrijp me niet verkeerd. Als ik in zo'n land zou wonen zou ik ook weggaan met mijn gezin, maar ik zou dankbaar en blij zijn dat we geholpen worden. En niet gaan zeuren over alles wat ik niet heb. Mensen denk eens na: je hebt geen huis, waarschijnlijk niet je gehele familie meer... zou je, je daar niet druk over maken? Of is die fase al voorbij?! 

Ook in Nederland een redelijk welvarend land groeit het geld niet aan de bomen. Er moet voor gewerkt worden en ook zijn er Nederlandse mensen die in nood zitten. Het is niet dat we niet bereid zijn vluchtelingen te helpen, echt niet. Maar op deze manier draait mijn maag zich een beetje om. Ik wordt er gewoon een beetje misselijk van...

Wat ik gewoon wil zeggen is: lieve vluchtelingen wees blij met wat je WEL krijgt (onderdak, eten en langzaam internet) en ga niet lopen zeuren dat je geld wil, daar zal voor gewerkt moeten worden. Ben blij met alle hulp die je toekomt en denk aan al die mensen die nog wel in het oorlogsgebied zitten en weg willen, aan de mensen die nog in Hongarije zitten of op een van de Griekse eilanden. Voor hun is de toekomst nog een stuk verder weg. Jullie zijn veel dichterbij een nieuw leven, maar dat komt niet aanwaaien, daar moet je wat voor doen en dat is zeker niet zeuren en zeiken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je