{{ message.message }}
{{ button.text }}

Fietsen door de regen

Afbeelding blog 'Fietsen door de regen '

Lief dagboek,

nog een paar dagen en dan is de vakantie alweer afgelopen! Deze week gaan Sem en Elin elke dag naar de Doe-dagen, waar ze knutselen, bouwen, dansen, vrienden maken... een hele happening, maar ze hebben het reuze naar hun zin!

Alleen 1 minpuntje... die regen hè, in Nederland. Die is toch wel echt een spelbreker. Zo haalde ik ze vandaag op, met de fiets. Ik had al regenjassen van huis meegenomen om later aan te trekken, en bij aankomst ging die ene grote donkere wolk onheilspellend boven ons draaien. Hij leek ons wel te plagen: zal ik wel, zal ik niet? Moehoehaha, voor mij een weet, voor jou lekker niet!

Ik haastte me met de kinderen naar de fiets en was een beetje aan het pushen: kom op, opschieten, snel je fiets pakken, dan zijn we het misschien wel voor... Terwijl je eigenlijk wel weet: duh, wij blijven niet droog, hoor!

En zo geschiedde. Het ging regenen. En hard ook. We werden overspoeld en onze regenjassen ook. ALLES NAT! Ik baalde als een stekker. Vervolgens kroop Elin gezellig onder mijn poncho (dat was een handig afdakje) en ik zag hoe Sem stoer de dikke regendruppels trotseerde. 'Kom op mama, harder fietsen!' riep hij onder zijn capuchon vandaan. Grijnzend gaf ik me over, we moesten nog 10 minuten en ik was toch al doorweekt. Wat maakte het eigenlijk nog uit? Lachend en gierend maakten we grapjes over badschuim erbij, en wedstrijdjes door de druppels. En wiens zijn bril de meeste regen had gevangen. Het was heerlijk, het was fantastisch.

Ik moest op dat moment denken aan ons leven en alle regenbuien die we inmiddels hebben getrotseerd. Omdat ik soms zo kan balen van ons 'anders-dan-anderen' huishouden, net zoals dat ik baal van die regenbui. Dat ik af en toe wens dat we een ziekenhuis-vrij bestaan konden leven, zonder die medische zorgen.

Maar ik besefte me dat dit net zoiets zou zijn, als wensen voor een wereld zonder regen. Dat zou echt rampzalig zijn! Dus kan ik me maar beter overgeven aan het feit dat er zo nu en dan een regenbui zal zijn, soms met en soms zonder onweer of harde wind. Het gaat erom HOE je door de bui heen fietst en of je je laat leiden door de wind. Of dat je kiest om er het beste van te maken, want veel dingen heb je toch niet in de hand.

Hoe fiets jij door de regen?

Liefs,

Fabrina

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je