{{ message.message }}
{{ button.text }}

FÉLI WERD GEBOREN EN IK WERD HERBOREN

Afbeelding blog 'FÉLI WERD GEBOREN EN IK WERD HERBOREN'

Zoals jullie misschien weten, weet ik niet wanneer ik ben geboren. Dat stond een lange tijd niet in de weg, totdat ik dertig werd en ik mijn verjaardag niet meer wilde vieren, want sja..wat vieren we eigenlijk? Het is niet eens mijn echte geboortedatum. Toen Féli eenmaal geboren werd, leek het alsof ik herboren werd..haar verjaardag zie ik nu ook als mijn verjaardag.

Ongelooflijk, over een paar dagen vieren we Féli haar eerste verjaardag. De bevalling staat nog niet meer zo gedetailleerd en vers op mijn netvlies als eerst, maar ik kan het me als de dag van gisteren nog heel goed in grote lijnen herinneren. Op 10 december om 15:45 uur werd ze geboren, dat is tot nu toe de mooiste dag van mijn leven. Zij werd geboren en ik werd herboren. Het klinkt misschien vreemd als ik dit zo zeg, maar voor iemand die haar eigen geboortedatum niet kent, geen bloedverwanten heeft, voelde het aan alsof ik eindelijk begreep wat een geboortedatum of een verjaardag precies inhoudt. 

Het jaar 2019 eindigde zo mooi voor ons, niet wetende dat 2020 zoveel zorgen met zich mee zou brengen. Gelukkig geen gezondheidszorgen, maar wel financiele zorgen. Een onderneming die helaas stil kwam te staan, waarbij de inkomsten wegvielen en de uitgaven doorgingen. Desondanks, zie ik ook een heel groot voordeel van dit jaar..namelijk de qualitiy time die we als gezin konden hebben. Het ultiem kunnen genieten van ons nieuwe leven als papa mama met onze dochtertje Féli.  


WANT LATEN WE EERLIJK ZIJN, NIET ALLEEN HET KINDJE GROEIT, MAAR OOK WIJ ALS OUDERS.

Ze zeggen vaak, het eerst jaar gaat zo snel... en dat is ook echt zo. Ik weet nog dat de kraamverzorgster ons verliet en we helemaal aan ons eigen lot overgelaten werden. De angst en onzekerheden die erbij kwamen kijken van "Doen we het wel goed". En kijk ons nu, bijna een jaar later..bijna ervaren ouders zou ik zeggen. Nou, dat klinkt misschien iets te enthousiast, want nog steeds zijn er momenten waarvan we elkaar soms aankijken en afvragen of we het wel goed doen, of dat we niet weten wat we moeten doen en we bij andere papas en mamas of het CB hulp vragen. Maar dat is niet erg, dat betekent groei. Want laten we eerlijk zijn, niet alleen het kindje groeit, maar ook wij als ouders. We groeien individueel, maar ook gezamenlijk. Elke dag groeien we naar elkaar toe, als een team en daarmee leren we Féli kennen, Féli leert ons kennen, maar je leert jezelf ook kennen. Jaren heb ik me afgevraagd wie ik ben, niet wetende dat Féli het mij zou laten zien en om maar in de verjaardagsstemming te blijven, dat is toch wel echt de kers op de taart. 

Ik kan het eigenlijk nog steeds niet geloven dat we binnenkort haar eerste verjaardag vieren. En hoe erg ik er ook naar uit kijk, ondanks dat we het niet uitbundig kunnen vieren, ergens ben ik ook een klein beetje verdrietig. Verdrietig dat we weer een fase afsluiten, de baby fase. Een tijd die juist zoveel impact heeft gehad, en mijn leven op zn kop heeft gezet. Maar, het is ook zo mooi, want ze wordt steeds meer een mini mensje met een eigen persoonlijkheid en ik ben toch wel heel nieuwsgierig of ik dan eindelijk iets van herkenning ga zien, iets wat ik toch altijd gemist heb. Wat wordt je toch groot Féli en wat ben ik toch ongelooflijk trots op jou.

Hieronder nog speciaal voor jou lieve Féli:

Lieve Feli,

Bedankt dat jij in ons leven bent gekomen, dat wij jou papa en mama mogen zijn. Jij bent alles voor ons en nog veel meer. 

Liefs papa en mama


Volg je mij al via Insta? https://www.instagram.com/onbekende_moeder/

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je