{{ message.message }}
{{ button.text }}

Feiten over en de oplossing voor luizen!

Afbeelding blog 'Feiten over en de oplossing voor luizen! ' Achtergrond blur afbeelding

Zo zat ik er vroeger bij als mijn krullenkop weer eens in bezit was genomen door een luizenstam. In bad. In het echt zat ik er natuurlijk naakt in, maar ik wil niemand shockeren met naaktfoto’s van deze badderende preggo.

In mijn jeugd heb ik volgens mij elke luizenepidemie die op school uitbrak meegepakt en elke keer was Prioderm onze redding. Ik had een méga bos lange krullen tot aan mijn billen, die er blijkbaar enorm aantrekkelijk uitzag als broedplaats voor luizenbeesten.

Als ik maar één klein jeukje op mijn hoofd had, sprintte mijn moeder naar me toe voor een luizencheck. Zodra ze een luis geconstateerd had, werd de Prioderm uit de kast getrokken, werd ik uitgekleed en aan mijn oren in de badkuip getild voor de zoveelste luizenpluksessie. Hierna werd natuurlijk de gehele inboedel waar mijn haar eventueel mee in aanraking was geweest ritueel verbrand om verdere uitbraken te voorkomen. Dit blijkt achteraf trouwens niet nodig te zijn geweest, lees maar onder het kopje ‘5 geruststellende feiten over luizen’.

De luizensessies in bad kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Mijn haar werd gewassen en vervolgens werden alle luizen en neten uit mijn haar gekamd met een netenkam. Ik zat daar dus met m’n blote billen op een soort luizenkerkhof. Voor mijn gevoel duurde zo’n behandeling een halve dag, maar volgens mijn moeder viel het reuze mee en was het door de Prioderm allemaal zo gepiept. Het feit dat ze mijn zusje en mij destijds niet te lijf is gegaan met een tondeuse, is voor mij genoeg bewijs dat dit inderdaad wel zo moet zijn geweest.

Mijn dochter en luizen:

Zelf ben ik nu ook ’slachtoffer’ van een dochter met een prachtige bos haar en ik bereid me alvast mentaal voor op een glansrijke carrière als luizenmoeder. Jes draagt d’r bos haar het liefste los. Dat is natuurlijk een prachtig doelwit voor onze luizenvrienden. Hemel en aarde heb ik bewogen om dat haar vast te krijgen. Zelfs toen ik met de tondeuse in haar nek stond om haar hetzelfde kapsel als haar vader aan te meten zei ze: ‘Ja, doe maar hoor, ik ga écht niet mijn haar vast doen.’ Niks hielp. Sinds de start van de basisschool controleerde ik om de dag met het zweet in mijn handen dat koppie en probeerde ik nog een paar keer om dat haar vast te krijgen.

Tot het moment dat Jessie haar juf er iets van vond dat ze elke dag met dat lange haar in d’r lunchbakkie hing. Juf maakte er werk van en zij kreeg het binnen twee dagen voor elkaar dat Jes haar haren tijdens de lunch vast droeg. Of juf heeft magische krachten, of ze moet een spoedcursus ‘overtuigend bedreigen’ gaan geven voor wanhopige moeders zoals ik. Op sommige ochtenden kreeg ik er door Juf zelfs zonder al te veel hysterie een knot in. Misschien kan ik vragen of ze het ook kan regelen dat Jes d’r korstjes gaat opeten.

5 Geruststellende Feitjes over luizen:

1. Hierboven schreef ik dat mijn moeder de hele inboedel meteen ritueel verbrandde (in een veel te hete was) zodra ze ook maar één luis gedetecteerd had, maar dat is helemaal niet nodig. Het bed verschonen is eigenlijk al niet nodig, want de kans is heel klein dat een eventuele luis het in bed overleefd tot bedtijd, maar op 30 graden wassen is voldoende.

2. Wanneer je het haar met Prioderm Dimeticon Lotion wast, vormt zich door de Dimeticon een soort filtertje over de luizen en de neten waardoor ze stikken.

3. Luizen houden niet per se van schone hoofden. Jessie heeft er echt een hekel aan als wij haar haren wassen, dus dat doen we niet zo vaak. Ik hoopte nog dat dit zou betekenen dat ze minder kans op hoofdluis heeft, maar haar harenwasfobie levert ons dus geen enkel voordeel op.

4. Je kunt geen luizen krijgen van je kat en luizen brengen ook geen ziektes over.

5. Luizen stappen alleen over van hoofd tot hoofd. Als de luis zich een tijdje niet op een hoofd bevindt, sterft ie een hongerdood.

Afbeelding blog 'Feiten over en de oplossing voor luizen! '

Om een lang verhaal kort te maken:

Ik hoef niet meer te schrikken als een familielid op het hoofd krabt. Het is natuurlijk niet leuk, maar het feit dat Prioderm Dimeticon Lotion de luizen doodmaakt en ik niet het hele huis in de fik hoef te steken als hier iemand luizen heeft, stelt me gerust. Jes mag haar haren weer eens los dragen en ik heb genoeg Prioderm Dimeticon Lotion en netenkammen in huis om zéker 4 eventuele epidemieën te doorstaan.

Prioderm Dimeticon Lotion doodt al na 15 minuten de luizen én de neten, het product is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden én gelukkig ook voor (zwangere) volwassenen. In de verpakking zit een handige gebruiksaanwijzing en een netenkam. Nu alleen nog op zoek naar een betere manier om die luizenlijken op te vangen, mocht het zover zijn, want met blote billen daartussen zitten, was voor mij lichtelijk traumatisch.

Prioderm is een medisch hulpmiddel. Lees de gebruiksaanwijzing.

@mamaplaats

@prioderm 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je