Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Feestdagen voorpret

Feestdagen voorpret; vaak is de voorpret nog leuker dan de feestdagen zelf. Wat is voor jullie feestdagen voorpret?

De fonkelende lichtjes in de stad, de geur van vers gebakken pepernoten, een prachtig versierde kerstboom. Voor mij is die feestdagen voorpret eigenlijk vaak nog veel leuker dan de feestdagen zelf.

Gisteren deden vriendlief, jongste dochter en ik even een rondje Lidl. Let wel: wij zagen de Lidl nog steeds als een eenvoudige budgetsupermarkt met die lekkere, verse, goedkope broodjes. Niets blijkt op dit moment minder waar te zijn. Wij keken werkelijk onze ogen uit bij de aanblik van zoveel lekkere luxe. Van roomboterklokjes tot kaviaar en van hele Serano hammen tot de meest aparte kazen. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is daar verkrijgbaar. Mijn Bourgondische inslag kwam duidelijk naar boven. Likkebaardend liep ik door deze supermarkt, terwijl vriendlief intussen toch wel wat bedenkelijk naar het steeds vollere boodschappenmandje keek. Dochterlief huppelde wat in het rond en zag het tafereel rustig, maar vooral heel slim van een afstandje aan: ''Mama, er mogen nog maar 5 dingen in mijn mandje'' Tja, als dochterlief het al zegt....Uiteindelijk was er gelukkig nog net 1 plekje vrij; voor simpele snoepjes voor haar en grote zus.

Ik zie de feestdagen absoluut niet als een ordinair 'vreetfeest' maar als een gezellig samenzijn met mensen waarvan je het meeste houdt, maar zo`n lekker uitstapje in deze supermarkt deed mijn feestdagen voorpret onverwachts toch wel extra oplaaien.

Wat is voor jullie 'feestdagen voorpret'?

10 jaar geleden

Ja, dat is uiteindelijk ook het ALLERmooiste!!

10 jaar geleden

Ik geniet vooral van het genieten van de kinderen. Op 6 december stof ik de nepkerstboom af (ja, ik heb nep, want ik word helemaal gek met al die dennennaalden in huis!) en haal de kerstballen van zolder. De kinderen versieren de kerstboom dan. Het enige waar ik mee help, zijn de lichtjes, dus het is echt hun kerstboom. Verder ben ik niet zo van de feestdagen. Ik vind het wel heel gezellig om met de familie samen te zijn hoor, maar de helft van de familie viert geen kerst en oud&nieuw, dus het is meestal alleen mijn ouders en wij met de kerst, soms mijn oudste zus ook met haar gezin, maar andere zussen zijn er nooit bij. En met oud&nieuw zijn we meestal ook alleen met mijn ouders. Soms zelf alleen met ons eigen gezin en eerlijk is eerlijk, met oud&nieuw vind ik dat nog lekker ook.

10 jaar geleden

Het winkelcentrum is ook heel leuk! Wat leuk om te lezen dat jullie zo kunnen genieten van het tuincentrum. Wij gaan soms ook weleens naar de Boerenbond en daar kan mijn dochter ook zo van genieten.

10 jaar geleden

Dat klinkt leuk; Woezel en Pip kerstversieringen! Gelukkig kun je nog genoeg andere dingen versieren. Veel plezier!