{{ message.message }}
{{ button.text }}

Feestdagen?! Sjeesdagen!!

Heerlijk hoor die feestdagen: gezellig samenzijn, lekker eten, cadeau'tjes, lichtjes, warmte...maar oh oh oh wat een drukte!!

Afbeelding blog 'Feestdagen?! Sjeesdagen!!'
Heerlijk hoor die feestdagen: gezellig samenzijn, lekker eten, cadeau'tjes, lichtjes, warmte...maar oh oh oh wat een drukte!! Als je net als ik kind bent van gescheiden ouders die ook nog eens 200 km uit elkaar wonen is het niet makkelijk. Tel daarbij op dat jij ook nog een 200 km bij hen beiden vandaan woont én je schoonouders 300 km verderop wonen en je snapt dat het erg lastig is om ze allemaal te zien in die pakweg 3 dagen. Voordat onze kleine man geboren was rouleerden we altijd: je ene jaar deden we met kerst bijvoorbeeld mijn moeder bezoeken en dan met oud & nieuw naar mijn schoonouders. Het volgende jaar gingen we dan met kerst naar mijn vader en met oud en nieuw naar mijn moeder. Het derde jaar werd het dan kerst bij schoonouders en oud en nieuw bij mijn vader. Zoiets. Niet ideaal, maar best te doen en ook wel eerlijk. Maar nu dreumesdraak er is wordt er enorm aan ons getrokken! Allemaal hebben ze een pakje voor de kleine onder hun boom en allemaal hebben ze een handgeschilde kerstbal of koddige kerstmuts voor hem liggen. Heel lief en heel begrijpelijk maar HELP! hoe pakken we dit aan? Dit jaar hebben we er voor gekozen om een paar dagen voor kerst naar mijn schoonouders te gaan, kerst bij mijn moeder te vieren en dan oud en nieuw bij mijn vader. Dat is een goede oplossing, maar betekent wel dat wij meer onderweg zijn dan dat we aan de feestdagendis zitten. Tja het is even niet anders, maar ik overweeg om iedereen volgendjaar gewoon bij ons thuis uit te nodigen en met oud en nieuw lekker thuis te blijven. Ik begrijp nu wel waarom mijn ouders altijd met de kerstvakantie op wintersport wilden haha.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je