Snap
  • Mama
  • post

Extra lief zijn voor jezelf

Wij mama`s mogen soms best weleens extra lief voor onszelf zijn.

Gisteren schreef ik twee artikelen voor Mamaplaats. Over de drukke 'ochtendspits' met kinderen: http://www.mamaplaats.nl/hoe-overleef-je-een-drukke-ochtendspits/ en over de drukke 'avondspits' met kinderen:http://www.mamaplaats.nl/hoe-overleef-je-de-drukke-avondspits/ Weliswaar bedacht en schreef ik de artikelen zelf, maar er borrelde tijdens het schrijven toch wel het één en ander bij mij op. Het leven van een mama gaat echt niet altijd over rozen..

Onze oudste dochter wordt maandag alweer 7 jaar. Hoe cliché het ook klinkt, maar de tijd vliegt voorbij. Nu ik al bijna 7 jaar moeder ben, besef ik des te meer dat ik, sinds ik moeder ben, een soort figurant in mijn eigen leven ben geworden. Gelukkig wel met twee prachtige meisjes in de hoofdrol en een lieve man in een goede bijrol. Daar is natuurlijk niets mis mee: ik stond toentertijd die hoofdrol namelijk met alle liefde en plezier af aan onze meisjes.

Nu de meiden allebei op school zitten, heb ik behalve de vaste baan die ik al had voor ik moeder werd, nog een aantal stappen ondernomen om mezelf te blijven ontwikkelen. Een leuke ( tweede ) baan als Moderator Thuiswerkmoeders bij Mamaplaats en de studie: HBO Module Nieuwe Media. Zo is deze figurant af en toe toch even de regisseur in haar eigen leven.

De komende paar weken zijn voor mij behalve leuk, wel even vreselijk druk. Morgen is het kinderfeestje van de oudste, maandag is ze echt jarig en gaat ze trakteren op school, ik heb volgende week vrijdag examen en bovendien zit de oudste even wat minder in haar velletje, waardoor ze extra aandacht nodig heeft. Om over die berg strijkwas nog maar niet te spreken.. Allemaal leuk en aardig, maar terwijl ik deze blog schrijf, heb ik even een momentje voor mezelf. Ik heb verse broodjes gehaald bij de bakker en zit nu te genieten van broodjes Kip-meloensalade en een groot glas Vifit. Wij mama`s mogen soms best weleens extra lief voor onszelf zijn, toch?

10 jaar geleden

Ja, was het ook. Net nog maar eentje op...hi,hi...Ach, ik heb nu genoeg energie nodig om te leren. ( goed excuus ) Nu jij nog!

10 jaar geleden

Hmm, dat broodje klinkt goed! Ik ben zeker niet te lief voor mezelf, wel goed om er via je blog even aan herinnerd te worden...

10 jaar geleden

Wahahahahaha!! Ja, dat heb ik ook wel eens :)

10 jaar geleden

Erg, he! Sterker nog: ik kreeg net zelfs op Mamaplaats tijdens het geven van een reactie:' Je plaatst je reactie te snel,rustig aan'....Ha,ha...hoe leuk is dat?