{{ message.message }}
{{ button.text }}

Even voorstellen wie er allemaal bij ons horen!

Voorstellen van ons gezin! Dan is het makkelijker om mijn verhaal te volgen...

Afbeelding blog 'Even voorstellen wie er allemaal bij ons horen!'

Hoi,

Zoals gezegd stel ik even jullie voor aan onze 3 meiden.

Als eerste dochter kregen wij op 10-08-2006, Britt. Geboren na een spontane zwangerschap van 40.5 wk in het ziekenhuis, dmv een keizersnede. Britt was een sterrenkijkertje en lag scheef voor de uitgang, zodat uiteindelijk een normale bevalling moeizaam ging. In het ziekenhuis heb ik eerst nog 2.5 uur de persweeën moeten opvangen, want het was zomervakantie en er was maar 1 gynaecoloog aanwezig. We waren dolgelukkig met onze eerste meid! Inmiddels is ze alweer 9 jaar oud en al een hele dame. Ze zit in groep 6 van een Daltonschool en presteert op school prima!

Na de zwangerschap van Britt duurde het een hele tijd, maar een volgende zwangerschap bleef uit, helaas.

Na een tijdje, lees 4 jaar, zijn we toch in het ziekenhuis terecht gekomen voor onderzoeken, waarom een nieuwe zwangerschap uitbleef. Bij beide werd geen probleem gevonden, maar we kregen een hormoonkuur en hebben een IUI behandeling gehad. Tijdens deze behandeling waren er 2 goede eicellen.

Na 7 weken kregen we de eerste echo en daar bleek dat we zwanger waren van een tweeling! We waren dolgelukkig. Moesten het wel lacherig over ons heen laten komen, veel familie geloofde ons niet in eerste instantie... Er zijn namelijk bij beide families maar weinig tweelingen.

Tijdens de medische echo met 18 weken kregen wij te horen dat wij twee meiden erbij zouden krijgen. Super leuk natuurlijk, zeker ook voor grote zus Britt. Ook kregen we toen te horen dat baby 1 allerlei cystes had in 1 van haar nieren. Hiervoor hebben we nog meer controle echo's gekregen. Haast wekelijks konden we onze mooie meiden bewonderen! Wel bleek dat de andere nier prima was aangelegd en goed functioneerde. Op zich geen belemmering dus voor de toekomst, met 1 nier kun je prima 100 worden! Baby 2 was gezond.

Na toch wel een zware zwangerschap zijn de dames op 08-11-2011 geboren dmv een natuurlijke bevalling. Ik was op dat moment 36.1 wk zwanger. We noemen hen, Floor (baby 1) en Roos (baby 2). Ze hebben 10 dagen in het ziekenhuis nog gelegen en op 18-11-2011 mochten we hen meenemen naar huis. Rond 3 maanden is er bij Floor ook nog een hartafwijking ontdekt, een bicuspide aortaklep. Dit houd in dat deze klep normaal uit 3 flapjes bestaat die openen en sluiten, maar bij Floor zijn er 2 van de 3 aan elkaar gegroeid. Dit is tijdens de zwangerschap niet gezien. De nier die in de zwangerschap vol met cystes zat, werkt niet. Daardoor heeft Floor een mononier met dubbelsysteem, deze functioneert eigenlijk zo goed dat hij voor 2 nieren functie heeft.

Inmiddels zijn deze dames ook al bijna 4 (nog 4 nachtjes) en gaan ze zelfs al vanaf de herfstvakantie alle dagen naar school. Op dezelfde school als grote zus Britt, die af en toe een oogje in het zeil houdt haha.

Later meer........

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je