Snap
  • Mama

'Stiekem' langer opblijven

Eén van de allermooiste herinneringen aan mijn jeugd is eigenlijk heel simpel. In het weekend mocht ik als oudste weleens 'opblijven'. Ik ging dan eerst samen met mijn jongere zusje naar boven om vervolgens 'stiekem' weer samen met mama en papa naar beneden te gaan. We keken dan nog even gezellig televisie en ik kreeg standaard een 'grote koek' ( lees: gevulde koek )Oh, wat zijn deze herinneringen zoet!

Inmiddels merk ik dat onze oudste dochter ( 6,5 jaar ) ook steeds meer behoefte krijgt om zich echt 'de oudste' te voelen en om even een extra momentje samen met mama en papa te hebben. De laatste tijd draaide het ook wel heel vaak om haar jongere zusje. Zij nam afgelopen weken immers afscheid van het Kinderdagverblijf, was jarig en ging voor het eerst naar school.

Ons 'grote' meisje heeft dus best even wat extra tijd en aandacht van mama en papa verdiend! Vanavond gaat de jongste vroeg naar bed ( ze is doodmoe van de hele week school ) en mag de oudste gezellig met ons mee naar beneden. Samen even kletsen en televisie kijken onder het genot van een glaasje prik ( dan is het hier echt feest!) en iets lekkers. Hopelijk heeft zij later net zulke zoete herinneringen ........

10 jaar geleden

Ja, het is echt een aanrader. Probeer het maar eens! Het voordeel is dat die kleintjes nog geen klok kunnen kijken, dus een half uurtje is al genoeg om de oudste een trots gevoel en wat extra tijd te geven. Laatst bedacht ik me opeens dat de jongste wel één op één aandacht krijgt en de oudste niet. De oudste heeft bijvoorbeeld zwemles, regelmatig speelafspraken en kinderfeestjes, zodat de jongste 'alleen' met mama / papa is.

10 jaar geleden

Ja, juist dat 'stiekeme' is natuurlijk helemaal spannend!

10 jaar geleden

Wat leuk om te zien dat ze zo goed op reageert. Onze oudste word bijna 3 maar misschien ook een idee om met haar te gaan doen. Zij heeft de laatste 8 maanden dat haar zusje erbij gekomen is ook wel veel aandacht gemist wegens problemen met de jongste. Ik had er nog niet eens zo over na gedacht. Leuk om zo een idee op te doen om de oudste ook even wat meer papa, mama, oudste dochter tijd te geven.

10 jaar geleden

Onze oudste mag in het weekend ook wat langer opblijven. Gaat ook eerst gelijk met zijn jongere broertjes naar bed en als die slapen mag hij nog even naar beneden. Vindt hij geweldig! Grappig dat het bij jullie ook zo gaat..