{{ message.message }}
{{ button.text }}

"Even geen mama of papa zijn"

Soms hoor ik het iets te vaak. Nieuwe moeders die na 1 maand al uitspraken doen als: “Vandaag lekker uiteten met mijn man. Opa en oma passen op. Heerlijk even geen mama en papa te zijn”. Of dat de mama’s iets gaan doen zonder hun kind. “Heerlijk even niet moederen”.

Afbeelding blog '"Even geen mama of papa zijn" ' Achtergrond blur afbeelding

Nu ik vier maanden mama ben en ook zeker wel eens met me handen in het haar zit omdat ik niet weet wat mijn kind wil, heb ik dit gevoel dus niet. Ik ben nog niet eens 1 uurtje verwijderd geweest van mijn zoon. Is dat raar? Ik weet niet eens of ik dat überhaupt wil. Zal heus wel een keer voorkomen en het zal ook wel gezond zijn. Maar nee… ik heb er geen behoefte aan om hem alleen te laten bij een ander als dit niet nodig is. Ik ben tenslotte thuisblijfmama, dus ook geen kinderdagverblijf nodig nog.

Mijn vriend en ik zijn deze maand 7,5 jaar samen. Wij hebben voordat wij aan kinderen dachten alles al gedaan wat we wouden. Daarom besloten we ook in 2018 om aan kinderen te beginnen en kwamen we er in maart 2019 achter dan ik zwanger was. Oh wat hebben wij dit kindje zo graag gewild. Nu hij er is, kan ik me echt geen leven meer voorstellen zonder hem. Ik kijk serieus dagelijks naar zijn foto’s van toen die net op de wereld kwam. Ik heb geen traan gelaten tijdens mijn zwangerschap om hem en ook niet na de bevalling. Het enige wat ik voelde was trots en intens gelukkig. Ik denk serieus dat ik nog nooit zo gelukkig in mijn leven ben geweest als nu hij hier bij ons is.

Dus dat ik even tijd met mijn vriend alleen nodig heb zodat we even geen mama en papa hoeven te zijn heb ik totaal niet. Wij zijn zo close met elkaar en doen alles graag samen met onze zoontje erbij. Ik vroeg het laatst aan mijn vriend. Wat vind jij ervan? Moeten we iets samen doen om tijd met elkaar door te brengen? Hij had het precies hetzelfde als ik. Wij zijn zo’n goed team samen en hebben zoveel samen gedaan dat we nu gewoon alles met ons drietjes willen doen.

Misschien hebben we ook gewoon geluk met zo’n lieve baby. Hij sliep met pijn in mijn hart met 6 weken op zijn eigen kamertje. Hij had daar een heerlijk bedje en de wieg naast mij vond hij maar niets. Hij sliep met 10 weken ook de nachten door, hoogstens even huiltje dat hij zuigbehoefte had, maar wij hebben nu meer nachtrust. Verder is hij zo makkelijk, al heeft hij natuurlijk ook last van "sprongetjes" en is dan net even wat moeilijker te peilen. Maar momenten als… OOH HELP NEEM MIJN BABY MEE, WANT IK MOET ME TIME. Nee nooit gehad.

Ben ik nu de enige hier in? Ik hoor zo vaak vrouwen een beetje “klagen” (weet even niet een ander woord ervoor) over hun baby’s en dat ze even genoeg hebben om mama te zijn. Volgens mij ben je altijd mama of je nu zonder of met je kind bent. Als je kind bij iemand anders is en daar is iets mee word je alsnog altijd benaderd. En laten we eerlijk wezen.. Zodra je weg bent van je kind ga je eindeloos foto’s van hem of haar bekijken en mis je je kindje weer enorm. Of niet?

Herkent iemand mij? Of ben ik gewoon raar?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je