Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Energieneutraal wonen.. zou het?

Donderdag is het dan zover.. ons eerste hypotheekgesprek. Zouden we de hypotheek bij elkaar kunnen krijgen voor onze droomwoning?

We hopen het natuurlijk heel erg. Het zou een mooie verdere start zijn voor ons leventje met zijn drieën en in de toekomst hopelijk met zijn vieren. Een eigen huisje, waar je de komende tientallen jaren kunt blijven wonen, wat lijkt me dat heerlijk.

Het gaat ook nog eens om een woning geheel voorzien van zonne-energie. Dus ontzettend aantrekkelijk voor de vaste lasten. Ik heb al helemaal een beeld bij hoe we het zouden (kunnen) inrichten. Maar dan rest er nog één ding.. de hypotheek. 

Altijd lastig... we betalen nu een flink bedrag aan huur. Als we dat om zouden zetten naar een hypotheek, dan kun je een dijk van een hypotheek krijgen. Helaas werkt dat zo niet hier in Nederland. De hoogte van de hypotheek laat nog wel wat te wensen over. Dus we hopen hier en daar een gaatje te kunnen vinden, waardoor we het toch kunnen realiseren. Betalen kunnen we het wel, dat zie je nu ook met de huur. Maar nu moeten we het nog krijgen.. donderdag weten we meer. Spannend, spannend, spannend. 

Voor nu moet ik me dus nog even inhouden met nieuwe meubels en verf uitzoeken....