{{ message.message }}
{{ button.text }}

En ze leefden nog lang en gelukkig

Lekker een avondje boek lezen. Als Netflix verslaafde doe ik dat veel te weinig.

Afbeelding blog 'En ze leefden nog lang en gelukkig'

Maar vanavond zat ik lekker op de bank in mijn onsie met een kopje thee, een paar pepernoten (ik ben aan de lijn en heb er vanmiddag een boterham minder om gegeten ;)) en een boek. En echt, wat is dat heerlijk. Ik had m'n telefoon op stil gezet zodat ik niet afgeleid werd.

Gisterochtend keek ik de laatste aflevering van Downton Abbey op Netflix. Daarna val ik altijd in zo'n gat. Ik wil iets kijken maar niks is leuk omdat ik eigenlijk gewoon wil dat de serie verder gaat. Dus toen ben ik maar het huishouden gaan doen en 's middags met zoonlief naar de kringloopwinkel gegaan. Ik vind daar nooit wat, want eigenlijk vind ik alles te oud of te vies. Behalve uit de boekenhoek, daar wil ik nog wel eens wat meenemen. Twee kartonnen boekjes voor de kleine en drie romannetjes voor mezelf. 4,75 alstublieft. 

Van die heerlijke weglees romannetjes van Jill Mansell had ik meegenomen. Na het eerste hoofdstuk weet je al hoe het af gaat lopen en toch blijf ik lezen. De boeken komen altijd op hetzelfde neer: de man en de vrouw hebben een slechte relatie, of, als ze nog geen relatie hebben, hebben ze ruzie. Ze spreken het niet uit met elkaar, maar blijven boos. Maar toch houden ze (nog) van elkaar en dan eindelijk... in het laatste hoofdstuk... vinden ze elkaar en zijn ze weer helemaal happy. En ze leefden nog lang en gelukkig. 

Een triller of detective op zijn tijd vind ik ook leuk, maar daar moet je zo bij nadenken. Voor vanavond was dit perfect. En weet je, nu mijn boek uit is ben ik helemaal 'zen'. Terwijl ik bij een aflevering van een serie altijd méér wil weten, het liefste wil ik nóg een aflevering kijken (wat regelmatig resulteert in veel te laat naar bed gaan). En terwijl ik dan op de laptop de film of aflevering aan het kijken, zit ik op mijn telefoon op facebook, op fora en op mamaplaats. Ondertussen stuur ik ook nog af en toe een appje én heb ik altijd trek in iets. Wat een avondje ontspannen bankhangen is dat toch.

Vorig nieuwjaar was het m'n goede voornemen om elke dag een half uur te lezen uit een boek. Helaas niet lang volgehouden. Ik heb nog twee romannetjes liggen, dus ik kan nog even verder. Nu eerste even rustig facebook checken en wat appjes beantwoorden. Daarna lekker naar bed. Ik zou vaker een boek moeten lezen, maar ja, binnenkort komt het nieuwe seizoen van Downton Abbey op Netflix. En Suits. 

Zucht. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je