Snap
  • Mama
  • Relatie

En stiekem ben ik zo blij met de middagdutjes!

Vandaag hebben we eigenlijk een ontzettend drukke dag, gelukkig heb ik nog een middagslaper..

En daarbij moet ik zeggen dat ik de gelukkig nog meen ook.. Bij de 1e vond ik het aanpassen, die dutjes en onze plannen. Maar nu vind ik het stiekem wel heerlijk, het is ook makkelijker geworden om door te geven dat we later komen. Ik weet dat sommige er niet zo tegen kunnen, maar dat pak ik er gewoon lekker bij. Liever zo dan dat ik er straks met een oververmoeid kind sta, die ik geen enkele richting op krijg. 

Vandaag is namelijk weer zo'n dagje. De oudste zou eerst naar de gym moeten, daarna door naar de bosdag (georganiseerd door het kinderdagverblijf) en daarna eigenlijk meteen weer door naar een familiefeest met barbecue na. Aangezien ik dit mijn kindjes niet aan wil doen, heb ik de dag wat aangepast. De gym hebben we afgezegd, zodat we netjes op tijd bij de bosdag zouden arriveren. Het was een circusthema en ik wilde mijn kindjes wel een beetje leuk kleden (oudste was een koorddanseres, die haar taak heel erg serieus op zich nam. De jongste hadden we als clown verkleed, leuke muts, gekke broek met niet passende legging, 2 verschillende sokken en 2 verschillende schoenen. En beide wat schmink op, lekker simpel en het heeft ons niks extra's gekost!). Nu ligt de jongste op bedje en de oudste is even rustig in de bank tv aan het kijken. De jongste halen we er rond 15 uur uit om verder te gaan naar het familiefeest, waar we ook weer op tijd door gaan, zodat de kindjes op tijd naar bedje kunnen.

Morgen hebben we ook weer plannen, maar dan vooral apart van elkaar. Mijn vriend 's ochtends en ik 's middags. Al zal dat bij mijn vriend niet door kunnen gaan, omdat hij sinds vanmorgen ineens vreselijke rugpijn heeft. (Familiefeest wordt ook nog een opdracht voor ons! Zijn grootouders hebben onze consumpties en eten al betaald, dus afzeggen is geen optie..) Dus voor de kinderen is het wat rustiger en kunnen we een normale dag doen. 

Maar soms vind ik het wel lastig, ik wil niemand voor zijn/haar kop stoten, maar wil zelf ook niet een hele middag moeten vitten en zeuren op de kinderen, wetende dat ze moe zijn, maar willen dat ze door gaan. Over het algemeen lukt het me prima hoor, maar soms wil je iets graag, maar dat gaat dan helaas niet. We willen ooit nog een 3e kindje, dus we zijn er niet zomaar van af. Maar gelukkig kunnen we het op deze manier voor onze kindjes wel lekker rustig houden, en leuk voor beide partijen! ;)

7 jaar geleden

Mijn oudste had middagdutjes tot 2,5 - 3 jaar. Vond het heerlijk. Nu kijkt ze gewoon lekker even tv als haar zusje slaapt. Gewoon om wel even rust te krijgen op een dag.

7 jaar geleden

overal valt wel een weg in te vinden :) Ik denk dat de dutjes snel gemist worden als je er eenmaal afscheid van moet nemen... die fase zitten wij nu in...

7 jaar geleden

Je reactie komt wel erg aanvallend over. Als je mijn blog gewoon goed leest, zie je dat ik dit niet doe. Dus begrijp de reactie niet echt..

7 jaar geleden

Daar ging mijn blog eigenlijk niet over. Het was meer om mijn dag rustiger te kunnen maken ivm. verplichtingen. Maar ook zeker wat jij beschrijft is soms best wel fijn! :)