Snap
  • Mama

En soms ren ik mezelf voorbij!

Op het moment dat ik dit berichtje typ, heb ik dus eindelijk even wat tijd gevonden om hier een blog te plaatsen!

Ik ben mezelf de laatste week een beetje voorbij aan het lopen. De dagen zijn veel te kort en duren niet lang genoeg naar mijn mening. Of ik wil gewoon teveel! ;)

December is natuurlijk een gezellig en knusse maand. Maar het is hier in huis ook de drukste maand van het jaar. Nadat we afgelopen weekend 3 dagen sinterklaas vierden, want de goedheilige man had geen ouder/grootouder overgeslagen, staan de volgende weekenden vol, stormen we daarna verder naar de kerst en knallen we het jaar uit met oud/nieuw.

En eerlijk is eerlijk, het is niet de goede tijd om te gaan afvallen qua lekkers gezien dan hé. Ik probeer gezondere keuzes te maken, maar ik zit toch ergens wel in een dipje op dit moment. Het is lastig om druk bezig te zijn en nog rustig een gezond maaltje klaar te maken, of ik pak gauw even een tussendoortje pakken dat even niet zo verantwoord is. En als je dan na je lange werkdag op de bank ploft, klinkt iets lekkers op dat moment niet zo verkeerd in mijn oren. Maar ik probeer na een zwak moment altijd even terug aan de teugels te trekken, want ik wil zo graag afvallen. Maar december is nou ook niet bepaald de geweldige maand voor zoiets, al zou het zeker mijn excuus niet mogen zijn.

Ik ga wel elke week 1x naar de sportschool en dat blijf ik trouw doen. Ik ga met mijn zusje, die juist wel atletisch is, in tegenstelling tot mij dus. Ik vind samen sporten fijner, we moedigen elkaar ook aan en als je een keer geen zin hebt, sleept de ander je mee. Ik deed voornamelijk cardio en warmtecabines, maar voel me toch beter als ik flink aan krachttraining doe. Ik weet dat je daar door niet enorm afvalt, omdat je spieren kweekt, maar ik zweet op z'n moment toch harder dan in die cabines. Ik merk wel dat mijn conditie stukken omhoog gaat, dat ik oefeningen langer kan doen of überhaupt vol houdt. Ik zou graag in de week ook thuis minimaal 1x proberen te 'sporten'. Ik ben van plan mijn kettlebells nog eens uit de garage te toveren, en hiermee aan de slag te gaan. Want ik hoor goede verhalen daarover in combinatie met afvallen. Daarover gaat zeker nog meer volgen!

Iemand ervaring met afvallen? Hoe doe je dit precies en houdt je karakter? Ik denk namelijk soms dat ik gezond bezig ben en als ik het dan echt na ga zoeken, valt het eigenlijk best wel tegen. Hoe deden jullie het met eten? Ik zoek volop recepten, maar vind het nog erg lastig. En het snacken.. Ik zoek nog altijd toffe alternatieven.

8 jaar geleden

Ja klopt, het duurt alleen wat langer voordat je eindelijk resultaat ziet geloof ik. Ik heb de weegschaal tijdelijk buiten gebruik gesteld, leek me voor mij juist stimulerender. Bedankt voor de portiegroottes, vind dat altijd zo een moeilijke! Je denkt dat mee eten met de pot, gewoon aardappelen, al gezond genoeg is, maar dat valt tegen. December is ook geen fijne maand eigenlijk hé, maar probeer tussendoor zeker gezond te doen!

8 jaar geleden

Dat is wel een goed idee, aangezien het alleen maar goed en gezond eten niet continu voor me weggelegd is. Bedankt voor de tip!

8 jaar geleden

spieren trainen is juist heel goed om af te vallen. Misschien niet altijd voor het getal op de weegschaal maar zeker wel voor je figuur. Daarnaast is het niet perse de calorieën die je verbrand tijdens het sporten maar vooral na het sporten. Omdat je spieren wel door werken. En verder verbranden spieren meer calorieën dan vet. Dus hoe meer spier hoe meer je verbrand! Hier doe ik ook een poging tot afvallen maar het lukt me nog niet altijd goed. Qua maaltijden kies vooral voor veel groentes(meer dan 200 gram per dag, dit gewogen na bereiding!) , minder aardappels/pasta's etc. en weinig vlees, dus max 100 gram. Voor het snacken wat je niet in huis hebt kan je ook niet opeten. Zorg wel altijd dat je dingen als fruit en komkommer of tomaat in huis hebt. Hier van kun je ook lekker snacken. Maar verder weet ik hoe lastig het is. Hier ook weer de teugels laten varen en er zit al weer 3 kilo aan....

8 jaar geleden

Als we hier thuis een periode hebben dat we op het ten letten, zorg ik er wel altijd voor dat we een soort van balans dagen hebben. Dus in principe eet je dan doordeweeks gewoon gezond en ook gezond snacken, frout, snoepgroenten enzo en dan in het weekend mag je bijvoorbeeld een afhaalmaaltijd met zlefs nog een toetje. Zo houd je het makkelijker vol omdat je niet te streng bent voor jezelf, maar val je toch af. Mits je ook goed sport natuurlijk ;) succes tijdens de feestdagen!