{{ message.message }}
{{ button.text }}

En soms ren ik mezelf voorbij!

Op het moment dat ik dit berichtje typ, heb ik dus eindelijk even wat tijd gevonden om hier een blog te plaatsen!

Afbeelding blog 'En soms ren ik mezelf voorbij!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben mezelf de laatste week een beetje voorbij aan het lopen. De dagen zijn veel te kort en duren niet lang genoeg naar mijn mening. Of ik wil gewoon teveel! ;)

December is natuurlijk een gezellig en knusse maand. Maar het is hier in huis ook de drukste maand van het jaar. Nadat we afgelopen weekend 3 dagen sinterklaas vierden, want de goedheilige man had geen ouder/grootouder overgeslagen, staan de volgende weekenden vol, stormen we daarna verder naar de kerst en knallen we het jaar uit met oud/nieuw.

En eerlijk is eerlijk, het is niet de goede tijd om te gaan afvallen qua lekkers gezien dan hé. Ik probeer gezondere keuzes te maken, maar ik zit toch ergens wel in een dipje op dit moment. Het is lastig om druk bezig te zijn en nog rustig een gezond maaltje klaar te maken, of ik pak gauw even een tussendoortje pakken dat even niet zo verantwoord is. En als je dan na je lange werkdag op de bank ploft, klinkt iets lekkers op dat moment niet zo verkeerd in mijn oren. Maar ik probeer na een zwak moment altijd even terug aan de teugels te trekken, want ik wil zo graag afvallen. Maar december is nou ook niet bepaald de geweldige maand voor zoiets, al zou het zeker mijn excuus niet mogen zijn.

Ik ga wel elke week 1x naar de sportschool en dat blijf ik trouw doen. Ik ga met mijn zusje, die juist wel atletisch is, in tegenstelling tot mij dus. Ik vind samen sporten fijner, we moedigen elkaar ook aan en als je een keer geen zin hebt, sleept de ander je mee. Ik deed voornamelijk cardio en warmtecabines, maar voel me toch beter als ik flink aan krachttraining doe. Ik weet dat je daar door niet enorm afvalt, omdat je spieren kweekt, maar ik zweet op z'n moment toch harder dan in die cabines. Ik merk wel dat mijn conditie stukken omhoog gaat, dat ik oefeningen langer kan doen of überhaupt vol houdt. Ik zou graag in de week ook thuis minimaal 1x proberen te 'sporten'. Ik ben van plan mijn kettlebells nog eens uit de garage te toveren, en hiermee aan de slag te gaan. Want ik hoor goede verhalen daarover in combinatie met afvallen. Daarover gaat zeker nog meer volgen!

Iemand ervaring met afvallen? Hoe doe je dit precies en houdt je karakter? Ik denk namelijk soms dat ik gezond bezig ben en als ik het dan echt na ga zoeken, valt het eigenlijk best wel tegen. Hoe deden jullie het met eten? Ik zoek volop recepten, maar vind het nog erg lastig. En het snacken.. Ik zoek nog altijd toffe alternatieven.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je