{{ message.message }}
{{ button.text }}

En dan heb je ineens longembolieën

Wat vanmorgen begon als een bezoekje aan de huisarts eindigde in het ziekenhuis met een opname en heftige diagnose.

Afbeelding blog 'En dan heb je ineens longembolieën'

Sinds twee weken had ik naast mijn CVS last van benauwdheid, kortademigheid en hartkloppingen als ik me inspande. De trap oplopen en ik stond te hijgen als een paard. En ook wandelen met de buggy werd lastig. Dus maar een afspraak bij de huisarts gemaakt. Door het gezeur met het UWV veel stress dus daar schoof ik het op af.

Vanmorgen had ik m'n afspraak bij de huisarts. Ze kon niets geks horen maar wilde m'n bloedprikken om een longembolie uit te sluiten. Want daar komen m'n klachten ook bij voor. 'Eerst uitsluiten voor we het op stress gooien' hoor ik haar nog zeggen. Dus door naar het ziekenhuis voor bloedprikken en thuis op de uitslag wachten.

Binnen twee uur na het prikken belde de huisarts dat ik naar de spoedeisende hulp moest want er waren toch hoge waarden. En ik mocht niet meer zelf rijden. Dus vriendin gebeld om mee te gaan zodat m'n man bij de kleine kon blijven. We hebben 4uur op de seh gezeten! Na een CTscan kwam al snel de uitslag. Er waren in beide longen meerdere embolieën te zien en ik moest opgenomen worden om me op de medicatie in te stellen.

Dus daar lig ik nu. In een ziekenhuisbed... Ik wilde gewoon graag naar huis want voelde me toch niet ziek. Maar dat is denk ik ook een beetje ontkenning, want gevaarlijk is het zeker. Het zijn namelijk best grote in m'n grote bloedvaten. Vreselijk om nu m'n kleine meid met opa en oma mee te zien gaan. Gewoon omdat het op deze vervelende manier noodzakelijk is. Zo kan m'n man morgen regelen wat er geregeld moet worden.

Verder wachten we het af. Morgen naar huis of over een paar dagen. Ik heb nog geen idee. En de oorzaak hiervan is ook nog een groot raadsel. Ik zal vast nog een update plaatsen want alleen maar in dit bedje liggen ben ik niet goed in

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je