{{ message.message }}
{{ button.text }}

Emotionele triggers Tag

De laatste tijd huil ik om het minste of geringste... Dit gaf mij inspiratie voor een blog over dingen die emoties oproepen.

Afbeelding blog 'Emotionele triggers Tag' Achtergrond blur afbeelding

Ik weet niet wat er met me aan de hand is, maar de laatste paar weken kan ik echt om niks in huilen uitbarsten. Ik ben van mezelf al een erg emotioneel type, maar nu is het echt erg! Een nare opmerking? Daar branden de tranen alweer. Iets wat niet lukt? Heb je een emmer klaar? Sleutels van de auto kwijt in de supermarkt? Publiek of geen publiek ik veroorzaak een overstroming... Ook kan ik ineens dubbel liggen van het lachen als ons zoontje bepaalde geluiden maakt. Of heel boos worden als ik een tip ergens voor krijg. Als de tests niet negatief waren zou ik zweren dat ik zwanger was. Maar goed, dit heeft mij wel aan het denken gezet over dingen die je emoties triggeren. Om het geen drama blog te maken zitten er ook vragen over positieve emoties bij ;) (Deze blog had ik al voordat mijn vader was overleden, maar ik had hem even onder de kast geschoven omdat het op het moment dat ik de blog klaar had dus slecht nieuws kreeg.)

Hier is de Emtionele Trigger TAG:

Bij welk liedje/film/boek houd je het niet droog?

Dochters van Marco Borsato en de film Marley and me.

Bij Dochters moet ik altijd even een traantje wegpinken op het moment dat hij begint te zingen over de trouwdag. Nou heb ik zelf (nog) geen dochter, maar ik ben er wel een. En ook een echt papaskindje. Dus dan moet ik altijd aan hem denken en aan hoe het voor hem moest zijn om mij te laten gaan... Na het overlijden van mijn vader heeft dit nummer nog meer betekenis voor me dan eerst...

De film Marley and me kon ik eigenlijk niet eens uitkijken. Ik weet dat de hond het niet gaat overleven. Ik heb vaak afscheid moeten nemen van onze honden. Als ik hier te lang bij stil sta dan voel ik de tranen alweer op komen. Ik zal ze altijd blijven missen en hoewel die film dus heel mooi de liefde tussen mens en hond weergeeft, kan ik het niet aan om dat afscheid te zien.

huilen_1452952311.jpg

Bij welk liedje/film/boek schater je het uit?

Meer een serie eigenlijk: Friends.

Toen ik nog thuis woonde bleef ik echt thuis om de afleveringen te zien. Zo geweldig vond ik ze. Die humor is soms zo hekenbaar! Ook al heb ik de meeste afleveringen nu meerdere keren gezien, we hebben zelfs de dvd box maar angeschaft, elke keer weer begin ik gewoon hardop te lachen bij deze serie. Dit heb ik trouwens ook wel met bijna alle films met Adam Sandler. Gelukkig heeft mijn vriend dezelfde humor, want je schijnt hier echt van te moeten houden, maar oh wat geniet ik van die droogheid :)

schater_1452952401.jpg

Bij welk liedje/film/boek raak je geirriteerd?

Heb je even voor mij van Frans Bauer.

Ik weet eigenlijk niet goed waarom, maar ik heb dat al sinds de eerste keer dat ik het nummer hoorde. Misschien omdat ik nooit zo van het carnaval ben geweest en het te overdreven gezellig vond ofzo. De polonaise meed ik ook altijd. Maar dit nummer vond ik echt zo erg, dat als in een discotheek het eerste tromgeroffel van dat nummer klonk ik of naar een andere zaal ging of wegvluchte in de toiletten.

irri_1452952512.jpg

Van welk liedje/film/boek word je doodsbang?

Childsplay en geestenfilms en als klein meisje het liedje Stille Willy van Henk Wijngaard.

Geestenfilms vond en vind ik nog steeds eng. Als ik zo'n film gekeken heb durf ik die avond eigenlijk niet eens meer naar de wc. Hoewel ik niet echt ervaring met geesten heb, ben ik er wel doodsbang voor. En Childsplay, ja inmiddels kan ik om sommige scenes wel een beetje lachen, maar ik blijf het maar een enge pop vinden. Ik denk dat het feit dat ik vroeger ook nog eens een pop met rood haar kado gekregen had hier niet echt aan mee heeft geholpen.

Het liedje stoere Willy was op de radio toen we net verhuisd waren. Ik was samen met mijn broer dozen aan het uitpakken op zolder waar nog soort van isolatie doeken hingen. Hij ging even iets van beneden pakken toen dat nummer erop kwam en op het moment dat ze de naam stille Willymeeeaaaw zongen bewoog dat doek dus.

scared_1452952648.jpg

Bij welk liedje/film/boek voel je je nostalgisch?

Wonderfull days van Charley Lownoise en Menthal Theo

Tsja opgegroeid in de jaren 90. Ik was zelf niet echt een gabbermeisje, maar heb die periode wel heel bewust op school meegemaakt. Mensen die in hun trainingspak naar school gingen en leren hakken op een schoolfuif. In die tijd moest ik eigenlijk niet zoveel van happyhardcore weten. Ik was meer het type voor de backstreetboys enzo. Maar als ik nu dat nummer hoor denk ik toch met een lichte glimlach aan vroegah :)

nostalgie_1452952782.jpg

Welk liedje/film/boek krijg je beurt je altijd op?

kerstmuziek.

Niet zo zeer een specifiek liedje, hoewel ik wel extra vrolijk word van liedjes uit de film Home alone. Maar of het nou bijna kerst is of midden in de zomer, ik word er vrolijk van! Tsja voor mij en mijn vriend is het zeker wel the most wonderfull time of the year! Nog leuker omdat mijn vriend eerste kerstdag jarig is natuurlijk, maar zowiezo houd ik van de sfeer en zelfs van sneeuw :)

happy_1452952873.jpg

Van welk liedje/film/boek raak je geinspireerd?

Moonwalker

Toen ik 7 jaar was heb ik deze film gezien. Eerst wilde ik hem niet zo graag zien, want in mijn mening kon Michael Jackson alleen maar schreeuwen. Maar nadat ik hem gezien had was ik veliefd! Wat een geweldige man vond ik. Hij kon zo  mooi zingen en dansen! Ik werd spontaan fan van hem en wilde zelf ook het liefste actrice worden. Dat is me dus niet gelukt, maar het was zeker mijn grootste inspiratiebron ooit.

inspi_1452952955.jpg

Welk Van welk liedje/film/boek heeft je steun gegeven?

Uit verwachting van Leonie van Mierlo

Ik had het boek al een keer eerder gelezen, maar toen ik zelf een miskraam heb gehad haalde ik veel steun uit dit boek. Het is bij de schrijvster wel allemaal heel anders gegaan als bij mij, maar toch voelde ik op de een of andere manier een vorm van verbondenheid en herkenning. Dit boek heeft mij zeker geholpen om het enigzins een plekje te geven.

steun_1452953027.jpg

Wat roept bij jou deze emtoies op? Leuk als je deze TAG ook wilt doen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je