{{ message.message }}
{{ button.text }}

Elke dag moederdag

Laten we erover ophouden. Het is elke dag moederdag. Moe, moeder, moederst.

Afbeelding blog 'Elke dag moederdag  '

Vandaag vier ik moederdag, morgen waarschijnlijk ook. Elke dag ben ik moeder. De energie sijpelt maar al te vaak van me af in plaats van naar me toe. En niet zonder reden.

Toetsenbordmaffia, I’m talking to you.

Jij ja, veilig achter je beeldscherm, veroordelende woorden deponerend op het wereldwijde web. Moe word ik van jou, elke dag moeder. Of het nu gaat over het vervoer of voeding van een kind, onzekerheden in het moederschap, Moederdag of iets anders, altijd wordt er ruimte gezien voor een sneer.

Misschien bedoel je het wel helemaal niet zo, misschien wil je alleen de andere kant van het verhaal laten zien. Je eigen ideeën ventileren. Dat mag. Bij voorkeur alleen niet over de rug van een ander, maar met respect voor het verhaal.

We zijn allemaal mama -en als je dat (helaas) nog niet bent, heb je een mama, hier of in de hemel-. Laten we dan in vredesnaam een poging doen om aardig te zijn tegen elkaar. Of je nu verwend bent op Moederdag of niet. Of je elke dag moederdag viert of niet. Of het je nu iets kan schelen of niet.

Dan vier ík niet meer elke dag moederdag. Maar geniet ik van mijn kindjes -tot ik ze achter het behang plak-. Dan beschrijf ik hoe onzeker ik me voel -of hoe trots ik ben dat ik dít nu weer geflikt heb-. Of wijd ik een blog aan mijn voorkeuren in het voeden, kleden of vervoeren van mijn kind, in de hoop dat iemand er wijzer van wordt.
Dan lees ik blogs, en negeer ik wat me niet aanstaat. Gewoon omdat ik ervan uitga dat achter elk verhaal een moeder zit zoals ik. Met sterke en zwakke kanten, problemen, verdriet en overwinningen. En dat ze er vast niet op zit te wachten dat ik haar ‘moeder’ maak.

Teleurstelling rondom het moederschap -of Moederdag- mag. Kort door de bocht zijn mag. Lief zijn voor elkaar ook.

Dank je TessK, je blog inspireerde me.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je