Snap
  • Mama
  • Relatie

Elk kind een andere mama

Het klinkt misschien raar maar het is wel zo. Uiteraard geef je elk kind de normen en waarden mee die jij belangrijk vind en leer je ze respect bij voor mens dier en natuur, maar toch ben je voor elk kind ook weer een andere mama.

Ik ben 3 mama`s.

Mama1

De oudste een heerlijke puber met soms een kort lontje. Het is er eentje die graag alle aandacht opeist. en geef je haar de vinger dan pakt ze je hele hand.  Het woordje nee moet ik dan ook het meest bij haar gebruiken. Leuke dingen moet je verdienen en sommige dingen zijn echt belangrijk. Zoals school. Het heeft een halfjaar geduurd, maar ze begint nu toch echt in te zien dat je er wat voor moet doen en slechte cijfers eigenlijk helemaal niet zo leuk zijn. Zo is dat met veel dingen. Haar koppigheid maakt het niet makkelijker op. En voordat ze iets echt van je aanneemt heb je het wel 100 keer verteld of uitgelegd.

Wat ik ook met haar heb zijn de bijna volwassen gesprekken. daarin kan ik echt merken dat ze al ouder is. Je kan met haar echt een goed gesprek aan gaan over van alles. En ondertussen kom je er dan achter dat je dochter al veel meer weet over de bloemetjes en bijtjes dan jij verwacht had.  Socialmedia waar het allemaal wel niet goed voor is.

 

Mama2

De middelste een heerlijke jongen die tegen het puberen aan zit te hikken. Ja maar is bij hem zo beetje het begin van elke zin als je hem ergens op aanspreekt.  Hij denkt ook dat hij de wijsneus kan uithangen en pest uiteraard zijn zus met alle liefde, wat trouwens vice versa ook zo is.  Het is een kalm ventje als je op emotioneel gebied kijkt.  Echt een jongen jongen en dat is best wel fijn. Gezien zijn zus heel anders is. Het is een mannetje wat voor zichzelf heel duidelijke doelen stelt en nooit te beroerd is om zijn handen uit de mouwen te steken. Wel merk ik aan hem dat hij de middelste is en snel het gevoel heeft dat hij wordt vergeten. De jongste vraagt veel aandacht omdat hij nog zo klein is en de oudste domweg omdat het haar karakter is. Elke week maak ik speciaal tijd voor onze middelste. Even samen met google earth over de wereld lopen of samen een potje pesten (het kaartspel). Dat doet hem erg goed.  Hij moet soms even weten dat hij net zo gewenst is als de andere twee en dan kan hij er weer tegen aan.

 

Mama3

Voor de jongste heb ik vooral nog de verzorgende taak. Opvoeden is nu nog niet echt aan de orde alleen het woordje nee moet ik al vaak tegen hem gebruiken omdat de kleine ontdekkingsreiziger alles nog ziet als speelgoed.  Veel inhoud heeft mama 3 dus nog eigenlijk niet, maar dat zal vanzelf wel steeds meer worden.

 

Zoals je kan lezen heeft ieder kind zo zijn eigen aandachtspunten waar je als moeder goed op moet inspringen.  Je wilt als moeder dat ze allemaal straks met de volle wijsheid in pacht het huis kunnen verlaten. en de weg daar naar toe is voor ieder kind weer anders dus zal je als moeder ook weer voor ieder kind anders moeten zijn.

11 jaar geleden

ja zeker is ook heel leuk. Hoewel het denk ik niet meer lang zal duren en dan pubert de middelste ook echt

11 jaar geleden

Herkenbaar. Grappig dat je met je kinderen in hele verschillende fasen zit.

11 jaar geleden

Dankjewel en ja dat is gewoon nodig bij die jongen. Hij zal het zelf niet zomaar op eisen daarvoor heeft hij het karakter niet. Hij is heel begripvol snapt wel als je nu geen tijd hebt ed. Terwijl hij echt wel behoefte heeft aan aandacht.

11 jaar geleden

goede blog! wat super dat je ook echt je we-time momentjes pakt met de middelste die wat minder aandacht opeist.