Snap
  • Mama

Einde verlof in zicht!

Wekenlang thuis, een kleine baby, in de zomertijd. Wat wil je nog meer? Maar dan ineens is het eind in zicht. Waar is de tijd gebleven?

Nog maar 3,5 week te gaan. Dan is mijn verlof ten einde. Ga ik weer elke dag naar mijn werk en zal ik Charlie moeten 'afgeven'. Alleen al bij het idee ga ik het liefst in foetus-houding in bad liggen en huil het bad vol. Ik moet er nog niet aan denken.

Samen met Kevin besloten wij in mijn zwangerschap dat ik na mijn verlof 38 uur blijf werken. Kevin daarentegen gaat een dag minder werken. Lekker modern! Een keer wat anders.

Charlie gaat de dinsdag en donderdag naar een gastouder. Een vriendin van mijn zus. Mijn nichtje gaat hier ook elke dinsdag naartoe. Ik zie ze samen al draken! Als ze een beetje het karakter van mij en mijn zus hebben en samen net zo vervelend kunnen zijn dan gaat de oppas haar handen nog vol hebben aan die twee! Op de woensdag gaat Charlie naar opa en oma. Vertrouwde omgeving, familie, moet goed komen. Kevin is op vrijdag vrij en mijn weekend is op zondag en maandag. Goed geregeld zo.

Ondanks dat ik best zin heb om weer aan het werk te gaan bekruipt mij een misselijk gevoel als ik weet dat ik binnenkort Charlie uit handen moet geven aan anderen. Weten ze wel hoe of wat? Zal Charlie er niks van merken? Zoveel vragen komen bij mij op. Ik wil zo graag gewoon het vertrouwen hebben dat het goedkomt maar ik kan het gevoel niet uitschakelen. Ik probeer er nog maar niet te veel mee bezig te zijn. Het komt vast allemaal goed. 

Ik zie mijzelf al staan aan de deur bij de oppas of bij opa en oma. Laatste kusje, dikke knuffel. Grote hap adem, tranen bedwingen en daar gaan we dan. Flink zijn mama, snel naar de auto. Nog 3 stappen, niet omkijken. Sleutel omdraaien, gas geven en bij de eerste de beste hoek stoppen en keihard janken. Ja, zo zal het vast gaan. Een jankmama. Dat zal ik vast zijn. 

Tot die tijd geniet ik met volle teugen van mijn laatste verlofdagen. Knuffeldagen!

Hoe hebben jullie alles geregeld na het verlof?

7 jaar geleden

Mijn verlof zit er ook bijna op, nog twee weken en dan sta ik ook bij de voordeur van mijn gastouder met dat zelfde gevoel. Vorige week is hij al even een uurtje geweest, samen met mijn man weg gebracht. Voelde niet zo slecht als ik had gedacht maar weet dat het anders gaat zijn in vergelijking met mijn eerste werkdag. Een hele dag in plaats van een uurtje. Volgende week breng ik hem nog een keer naar de gastouder voor twee uurtjes, alleen. Hoop dat ik er baat bij heb op mijn eerste werkdag :).

7 jaar geleden

ik werk in de zorg en werk (bijna) alleen avonddiensten. Als oma vrij is (werkt ook in de zorg) komt oma oppassen, anders breng ik mijn kleine boef om 15uur naar kdv, en mijn man haalt hem dan om 17.30 weer op. Hij gaat dus maar een paar uurtje per week maar dat vind ik wel prettig want hij leert er wel veel van en hij is er ook weer niet zo veel dat het vervelend wordt

7 jaar geleden

Wat fijn dat je er vakantie achteraan hebt! Charlie is pas 11 weken als ik weer ga werken....

7 jaar geleden

Pfh ik ook nog 3 weken. Heb er een vakantie aan vast geplakt dus moet werken als ze precies 17 weken is. Ik had van de week mijn man aan de lijn die belde even vanaf zijn werk, en was enthousiast iets aan het vertellen. Ik moest toen zo hard huilen omdat ik niet wil werken. Dus ik ken je gevoel helemaal. Had dat niet verwacht van te voren ik dacht oh oppas dat is lekker makkelijk... niet dus