{{ message.message }}
{{ button.text }}

Einde verlof in zicht!

Wekenlang thuis, een kleine baby, in de zomertijd. Wat wil je nog meer? Maar dan ineens is het eind in zicht. Waar is de tijd gebleven?

Afbeelding blog 'Einde verlof in zicht!'

Nog maar 3,5 week te gaan. Dan is mijn verlof ten einde. Ga ik weer elke dag naar mijn werk en zal ik Charlie moeten 'afgeven'. Alleen al bij het idee ga ik het liefst in foetus-houding in bad liggen en huil het bad vol. Ik moet er nog niet aan denken.

Samen met Kevin besloten wij in mijn zwangerschap dat ik na mijn verlof 38 uur blijf werken. Kevin daarentegen gaat een dag minder werken. Lekker modern! Een keer wat anders.

Charlie gaat de dinsdag en donderdag naar een gastouder. Een vriendin van mijn zus. Mijn nichtje gaat hier ook elke dinsdag naartoe. Ik zie ze samen al draken! Als ze een beetje het karakter van mij en mijn zus hebben en samen net zo vervelend kunnen zijn dan gaat de oppas haar handen nog vol hebben aan die twee! Op de woensdag gaat Charlie naar opa en oma. Vertrouwde omgeving, familie, moet goed komen. Kevin is op vrijdag vrij en mijn weekend is op zondag en maandag. Goed geregeld zo.

Ondanks dat ik best zin heb om weer aan het werk te gaan bekruipt mij een misselijk gevoel als ik weet dat ik binnenkort Charlie uit handen moet geven aan anderen. Weten ze wel hoe of wat? Zal Charlie er niks van merken? Zoveel vragen komen bij mij op. Ik wil zo graag gewoon het vertrouwen hebben dat het goedkomt maar ik kan het gevoel niet uitschakelen. Ik probeer er nog maar niet te veel mee bezig te zijn. Het komt vast allemaal goed. 

Ik zie mijzelf al staan aan de deur bij de oppas of bij opa en oma. Laatste kusje, dikke knuffel. Grote hap adem, tranen bedwingen en daar gaan we dan. Flink zijn mama, snel naar de auto. Nog 3 stappen, niet omkijken. Sleutel omdraaien, gas geven en bij de eerste de beste hoek stoppen en keihard janken. Ja, zo zal het vast gaan. Een jankmama. Dat zal ik vast zijn. 

Tot die tijd geniet ik met volle teugen van mijn laatste verlofdagen. Knuffeldagen!

Hoe hebben jullie alles geregeld na het verlof?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je