Snap
  • Mama

Einde jarenlange vriendschap

Onlangs las ik een blog van een mede blogster. Over het beëindigen van een goede vriendschap. Het verhaal raakte me.

Omdat ik haar gevoel (her)ken. Haar verhaal zette me aan het denken. Toen ik 8 jaar was ontmoette ik een meisje op de turnles. We werden vriendinnen, maar we verloren elkaar een paar jaar later uit het oog. Toen ik verhuisde herinnerde ik me opeens dat zij vlakbij ons nieuwe huis woonde. Op goed geluk belde ik bij haar aan. Met succes, ze woonde er nog. Vanaf dat moment waren we echte bff's.

We deelden lief en leed samen. Als er iets was kon ik bij haar terecht, andersom was dat ook zo. Uren hebben we gekletst. Over school, jongens, uitgaan, de toekomst. We gingen studeren. Zij ging op kamers, ik bleef thuis wonen. Ik zocht haar regelmatig op en dan kookten we samen. Of we gingen uit eten om daarna tot diep in de nacht te dansen en sjansen. Op een gegeven moment verhuisde ik naar een stad 100 kilometer verderop om te gaan samenwonen met mijn grote liefde. We stuurden elkaar wekelijks ellenlange mailtjes. Daarin bespraken we werkelijk alles. Ondanks de afstand spraken we nog geregeld af. Heerlijk een hapje samen eten en vooral heel veel kletsen.

Ik koester onze vriendschap, denk nog heel vaak aan onze mooie momenten. De gestuurde mails heb ik nooit kunnen en willen verwijderen. Heel soms lees ik ze nog wel eens terug. Want helaas zijn we geen vriendinnen meer. Uit elkaar gegroeid en vooral een miscommunicatie. Ik heb nog wel geprobeerd om contact met haar te leggen, maar het is verspilde energie. Enerzijds kan ik het van haar kan begrijpen, anderzijds laat het me niet los. We hebben elkaar nu al ruim 5 jaar niet gezien. Ze weet dat ik ben getrouwd en dat ik twee kinderen heb. Ik weet dat zij mama is van een dochter. Ik stuur nog wel een appje met haar verjaardag bijvoorbeeld. En ook toen ik hoorde dat ze in verwachting was en toen haar dochter geboren was. Maar ik krijg geen reactie. En toch blijf ik het proberen.

Mijn man zegt dat ik het los moet laten. Ik zou dat dolgraag willen, maar kan het niet. Het laat me gewoon niet los. Ze is zoveel jaren een onwijs belangrijk persoon in mijn leven geweest. En opeens is dat voorbij. In mijn hart blijft er altijd een plek voor haar. En blijf ik hoop houden dat we elkaar nog eens zullen zien. Dat ik mijn vroegere bff zie als mama en ik haar dochter kan voorstellen aan mijn kids.....

1 jaar geleden

Vriend

8 jaar geleden

ik ben ook mijn beste vriedin verloren we hadden 8 jaar lang een hechte vriendschap we hebben in die tjd erg veel mee gemaakt waar door we erg close waren met elkaar en dat is nu zo maar over dat doet pijn het zal ook nooit over gaan vrees ik ik snap hoe je je voelt ook al heb k nog geen kinderen maar wel een supper lieve vriend.

8 jaar geleden

Ook hier herkenbaar. Een lange vriendschap (hier 20jaar) kan je niet zomaar afsluiten of uit je hoofd en hart zetten. Hier is ie nog niet helemaal weg,maar zo vervaagd dat het wel zo voelt! En voor mij ook onbegrijpelijke dingen. Oke,levens veranderen,maar zo'n lange vriendschap,kan toch mee veranderen,je hebt al zoveel samen meegemaakt!! Ik kreeg 1 kind en niets veranderde en ik kreeg een 2e kind waar ze bij de bevalling was en niets veranderde. Zij krijgt 1 kind en alles veranderde en is anders.......Ik krijg een 3e kind en ze komt niet eens op kraamvisite :( Accepteer het en laat het los,zeggen andere....maar ik vind het verdomd moeilijk!! Ik zal ook idd nooit meer zo'n vriendin vinden,want dat uit je jeugd komt niet meer terug en niemand anders heeft dat met je gedeeld. Mss is het juist zo lastig om het daarom los te laten......en zal het plekje altijd open blijven! De leegte blijft,helaas......... Ik wil het nog niet opgeven,maar 1 richtingverkeer loopt een keer dood!! Ik snap je volkomen en blijf voor je mee hopen, ook al is het mss tevergeefs........

8 jaar geleden

Heel herkenbaar. En daardoor moeite met nieuwe vrienden te maken en te krijgen.. Het is heel moeilijk. Ik heb wel dingen verwijderd omdat ik de pijn niet meer aankon. Het is vreselijk en ja ik ben blij met m'n nieuwe contacten, maar om die nu meteen vriendinnen te noemen durf ik niet meer.. Zal in dan ooit nog eens een beste vriendin krijgen waar ik graag leuke dingen mee zou doen, zoals uitgaan, vakanties, alles delen..?? Of is die tijd voorbij nunik 25 ben en 2 kids heb..??