Snap
  • Mama
  • tijd
  • gelukkig
  • schuldgevoel
  • me-time
  • egoistisch
  • vrije

Egoïstisch als ik soms even voor mezelf kies en geen mama wil zijn?

Ik dacht serieus de enige te zijn die er zo over dacht, durfde het ook niet te uiten, tot ik andere vrouwen hetzelfde hoorde zeggen. Ik hou van niemand meer dan van Mason en geniet enorm van ‘m maar dat neemt niet weg dat ik het soms fijn vind om even geen mama te hoeven zijn. Ik heb op mijn werk te maken met wisseldiensten wat betekent dat ik veel tijd alleen met Mason besteed en echte me-time heb ik niet. Ik ben dus vooral mama!

Werken en het hebben van vrije tijd maakt mij een leukere moeder. Daarnaast is het ook heerlijk om vrienden te hebben of met mensen te praten die geen kinderen hebben want met mede mama's gaat het al snel over poepluiers, mijlpalen, slaapjes en wat al niet meer.

Ik heb de behoefte om me met meer bezig te houden dan alleen werken. Om weer te gaan sporten, een avondje uit te gaan, datenight te hebben en wat al niet meer. Even geen mama zijn en zonder Mason op pad te gaan.

Ben je egoïstisch als je voor jezelf kiest als moeder en even geen mama wilt zijn? Ik vind van niet. Ik vind dat je recht hebt op tijd voor jezelf. Thuis wil ik alles maar perfect doen wat soms leidt tot stress. Als ik merk dat het allemaal weer even teveel wordt, werk en mijn perfectionisme thuis dan is het gewoon weer even tijd voor mezelf. Dit hoeft niet dagen te duren, zelfs niet een hele dag. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste of pedicure kan mij al gelukkig maken. Op andere momenten heb ik wel behoefte aan wat meer me-time en is er bbehoefte aan een feestje of een moment voor Bas en mij samen.

Het is belangrijk om naast mama ook gewoon Cherith te zijn en daarom mag ik soms voor mezelf kiezen. In andere landen is het normaal om als moeder fulltime te werken en er 's avonds op uit te gaan met vrienden. Hier wordt je als moeder zijnde immers alleen maar gelukkig van en dus kan je je taak als moeder beter uitvoeren. Voor mij geldt dat het bijvoorbeeld eens in de maand is dat ik even tijd voor mezelf nodig heb en er op uit moet en soms misschien iets vaker maar maakt mij dat een slechte moeder? Nee het maakt mij een betere moeder omdat ik gelukkig ben met het leven wat ik leef.

Een schuldgevoel? Zolang ik meer tijd met Mason besteed dan dat ik werk en er erop ga voel ik mij zeker niet schuldig. Ik weet dat er veel moeders zijn die zich schuldig voelen wanneer ze tijd aan zichzelf besteden. Vroeger.. ja vroeger was alles anders. Veel moeders waren toen thuis om voor hun kinderen te zorgen maar vergeet niet dat tegenwoordig je ook voor je kinderen zorgt, het huishouden doet en daarnaast nog (fulltime) aan het werk bent ook. Vind je het gek dat sommige vrouwen een burn-out krijgen? Lieve vrouwen.. lieve mama's. Kies voor jezelf, neem soms even gas terug. Deze tijd is waardevol en daar mag je van genieten.

Een gelukkige mama betekend een gelukkig kind!

4 jaar geleden

Helemaal mee eens, ik weet zeker dat ik ook een leukere moeder ben juist doordat ik werk. Kinderen willen een gelukkige moeder en van alleen maar moederen wordt ik niet gelukkig.

4 jaar geleden

Heel herkenbaar! Hou zielsveel van mijn zoontje, maar mis af en toe het 'mezelf' zijn. Niemand die het daarover heeft, ik voelde mij er zelfs schuldig om.

4 jaar geleden

Iedereen neemt de tijd hoe die het wilt. De een gaat sporten (daar moet ik niet aan denken) de ander gaat in bad met de deur op slot of de wc ? Hier zijn ze al ouder en gaan naar school dus heb redelijk veel tijd voor mijzelf. Wij gaan ong 2 x per jaar nog wel even lekker stappen. En bij opa en oma hebben de kinderen het ook gezellig hoor. Niet jezelf schuldig voelen ieder doet alles op zijn eigen manier.