{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eet je slank met Jip & Jij (met heerlijk/gezond recept)

Of blijf slank met Jip & Jij. Beide titels konden in dit geval. Jip & Jij is geen dieet maar een levensstijl.

Afbeelding blog 'Eet je slank met Jip & Jij (met heerlijk/gezond recept)' Achtergrond blur afbeelding

Een manier van eten waarbij je en lekker eet en op gewicht blijf (of afslankt tot het gewenste gewicht).

Begin 2014 woog ik bijna 80 kilo. Dat was voor mij het moment dat ik wist dat ik moest afvallen. Voor ik kinderen kreeg woog ik 55 kilo. In een kleine 7 jaar tijd was ik dus 25 kilo aangekomen. Nu naar een jaar mijn eten aanpassen in combinatie met de Jip en Jij producten weeg ik begin 2015, 70 kilo. Ik ben al trots. Trots op de eerste 10 kilo binnen een jaar kwijt te zijn. En weet je, ik drink gewoon mijn wijntje en eet gewoon mijn lekkere slechte dingen. Op zijn tijd, dat dan wel, dat is wat ik geleerd heb. Nu heb ik voor doel, 5 kilo voor de zomer eraf. En ik ga dat doen met Jip & Jij en mijn gezonde verstand.

Afslanken moet niet te snel gaan, anders zit het er zo weer aan. En daarbij is sporten ook belangrijk. En je hoeft dan niet meteen los te gaan in de sportschool of 15 kilometer hard te lopen. Nee begin klein, begin met een extra rondje met de hond, loop zelf een goede wandeling, 3 keer per dag de trap op en neer….. langzaam opbouwen, maar wel lekker sportief bezig zijn. Gezond eten en bewegen is toch wel het belangrijkste gegeven die er is. Wil je strakker in je vel zitten, moet je toch echt gezonder gaan leven.

De bedenkers van Jip & Jij, the Foodsisters mocht ik interviewen. Janneke en Amande Koeman zijn de bedenkers van Jip en Jij. The Foodsisters, en die naam doen ze eer aan. Want deze 2 sterkte vrouwen kunnen jouw alles vertellen wat te maken heeft met gezond eten.

Het interview:

Hoe is Jip & Jij ontstaan?

Vanuit onze eigen diëtistenpraktijk, van veel mensen, als je al wat jaren meeloopt in de wereld van overgewicht, herken je veel overeenkomsten in de eetpatronen van je cliënten. Veel mensen eten niet teveel, maar kiezen niet de juiste producten. Keurig de koffie zonder suiker, maar het dagmenu zit ongemerkt boordevol met vele verstopte suikerklontjes. Suiker in de vruchtensap en in de light-jam voor op de cracker. Suiker in de gezonde muesli reep, pasta met kant-en klare saus vol suiker en als toetje een schaaltje vruchtenyoghurt ‘zonder toegevoegde suiker’, vol suiker. Oftewel suiker overal in verstopt. In de praktijk blijkt het heel lastig een gezond eetpatroon in te richten. Wat is nu wel en niet gezond? Als Foodsisters proberenwe dit voor iedereen haalbaar te maken en mensen te begeleiden in het maken van de juiste keuzes”

Foodsister Janneke: “Wij zijn opgevoed met de filosofie: Als je denkt dat je het beter kan, doe het dan. Ik kon het niet aanzien dat de voedingsindustrie maar bleef roepen dat hun producten zo gezond zijn en ondertussen maar goedkope grondstoffen als tarwemeel en suiker blijven gebruiken. Als diëtist bleef ik maar uitleggen waarom bepaalde producten niet gezond zijn terwijl de verpakking met de tekst ‘zonder toegevoegde suikers’ erop anders deed vermoeden. Ik luister naar mijn klanten en vraag waar ze behoefte aan hebben. Door zo met elkaar het heft in eigen hand te nemen worden er fantastische producten gecreëerd. Producten met eerlijke en pure ingrediënten en een uitstekende prijs. Voor onze producten het productieproces in gaan testen en bakken we het altijd eerst zelf. De laatste controle-check is Amande haar zoontje Hidde. Als hij geen vies gezicht trekt dan weten we het zeker. We hebben weer een heerlijk product gecreëerd!”

Hoe is Jip ontstaan?

Om het concept van onze producten uit te leggen, hebben wij Jip ontwikkeld. Jip is een moderne vrouw, van Friese afkomst en gebaseerd op de jaren 50. De combinatie van de Friese nuchterheid en back tot de 50’s wordt in alle producten doorgevoerd. Toen waren er nog geen gekke ingrediënten of ingewikkelde verpakkingen en bakte je koekjes nog zelf. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg.

Wat is jullie lijf motto?

screw it let's do iteen uitspraak van Richard Branson. Als je ergens vol in geloofd en er met passie voor kiest dan red je het ook. Wij wilden heel graag échte gezonde producten ontwikkelen en geen gebakken lucht. Soms is het voor ons als kleine ondernemer echt opboksen tegen grote fabrieken, maar we laten ons niet uit het veld slaan. Het heeft ons heel wat zweetdruppeltjes gekost, maar uiteindelijk zijn we trots op onze Jip-producten.

Afvallen / gezond eten is moeilijk. Er zijn zoveel verleidingen van buitenaf. Wat is jullie tip om daar makkelijker mee om te gaan.

  1. Ten alle tijden je gezonde boeren verstand raadplegen en vertrouwen. Smaakt iets heel zoet er staat er op zonder toegevoegde suikers, dan kun je eigenlijk zelf wel bedenken dat het product waarschijnlijk toch te mooi om waar te zijn is.
  2. Probeer ook niet door te slaan. Je mag best af en toe genieten, maar probeer de balans te vinden. Ben je buiten je boekje gegaan, probeer dan de komende dag wat minder te eten en meer te bewegen en houd jezelf zo in balans.

Waar moet je goed op letten als je iets koopt in de supermarkt?
Probeer door de verleidelijke verpakking heen te kijken en lees de ingrediënten en voedingswaarden. In ons boek ontlijnen proberen we je dit te leren. Het loont echt de moeite om je eens een paar uur te verdiepen in hoe je een etiket moet lezen, je kunt dan voor altijd zelf de juiste keuzes maken. Kies voor zoveel mogelijk producten die niet in een verpakking zitten. (groenten en fruit)

Wat vinden jullie zelf het lekkerste product uit de Jip & Jij collectie?
De chocolate-chip cookies zijn een echte verwennerij!

Op welk product zijn jullie het meest trots op?
De toast dit is een uniek product en een geweldige vervanging voor mensen die minder koolhydraten willen eten, maar toch gek op brood zijn. Door onszelf ontwikkeld, ambachtelijk bereid en al jaren een best-seller.

Wat willen jullie de lezers meegeven?
De slanke lijn heeft niet alleen met eten te maken, maar vooral heel veel met het vinden van de juiste balans. De balans in slank en minder slank eten, maar ook in je dagelijkse routine en gewoonten. Heb je een druk en stressvol bestaan, dan wordt het ook heel lastig een gezond eetpatroon vol te houden. Probeer dus ook naar de achterliggende reden te kijken, waarom het niet lukt gezond te eten. En focus je niet teveel op de kilo’s, die volgens vanzelf als je de juiste balans gevonden hebt.

Hebben jullie voor de lezers een lekker recept?
Slanke courgette rolletjes, makkelijk en snel klaar!

Benodigdheden:

1 courgette
1 kleine tomaat
2 plakjes rauwe ham (Couburger of Serano)
1el zuivelspread light (met kruiden)
peper en zout
olijfolie
satéprikker

Bereidingswijze:

Snijd of schaaf dunne plakken in de lengte van de courgette. Bestrooi ze met peper en zout. Leg 2 plakken kruislings over elkaar heen, zodat er een kruis ontstaat. In het middel leg je een plakje ham, doe daar de zuivelspread en een plakje tomaat op en vouw de courgette uiteinden dicht tot een pakketje, zet vast met een satéprikker. Maak 2 of 3 pakketjes. Verwarm een koeken- of grillpan met wat olijfolie. Bak het courgette pakketje in ongeveer 5 min gaar op zacht vuur.

Voor de courgette rolletjes:

Meer informatie over Jip & Jij en de Foodsisters vind je op: www.foodsisters.nl

www.ontlijnen.nl

www.facebook.com/foodsisters

Voor meer informatie over Jip en Jij verwijs ik jullie ook graag naar mijn blogs op Love2BeMama en Mama4Ever.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je