{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste telefoon? Deze accessoires zorgen voor optimaal gebruik

Afbeelding blog 'Eerste telefoon? Deze accessoires zorgen voor optimaal gebruik'

Eerste echte telefoon

Het is een bijzondere gebeurtenis; een telefoon aanschaffen voor je kind. Het omgaan met een telefoon is een grote verantwoordelijkheid. Het is dan ook belangrijk dat ze de juiste telefoon hebben en er op de juiste manier mee omgaan. Daarom is het handig om te weten hoe je kind zuinig gebruik kan maken van de telefoon en er tegelijkertijd trots op kan zijn. Daarom volgt hier een korte uitleg van accessoires die niet mogen ontbreken bij het aanschaffen van je eerste echte telefoon.

Bescherming naar eigen smaak

Allereerst is het erg belangrijk om de telefoon goed te beschermen, hiervoor heb je verschillende mogelijkheden. Een aanrader is om in ieder geval een telefoonhoesje aan te schaffen. Deze zijn er in allerlei soorten, kleuren en maten, maar degene die het meest gebruikt worden zijn de bookcover en de backcase. Deze eerstgenoemde is open te slaan als een boek en beschermd zo ook meteen de voorkant. De andere beschermd alleen de achterkant. Mocht je voor deze kiezen dan is het ook aan te raden om een screenprotector op de voorkant te plakken. Zo ziet de telefoon er leuk uit, naar eigen smaak, en blijft hij goed beschermd. Een andere veel gebruikte accessoire is de popsockets. Dit is handig voor kindern zodat ze hun telefoon goed vast kunnen houden en ook neer kunnen zetten als ze een filmpje bekijken bijvoorbeeld.

Voorkom het knikken

Maar het is niet alleen belangrijk dat er zuinig omgegaan wordt met de telefoon, maar ook met de oplader die erbij zit. Deze kunnen snel schade oplopen doordat ze makkelijk kunnen knikken. Een handige en leuke manier om ervoor te zorgen dat dit niet snel gebeurd is het gebruik van kabelbeschermers. Ze hoeven er ook echt niet saai uit te zien, maar er zijn ook hele kleurrijke in de vorm van dieren of bloemen. Ook hier geldt voorzichtig zijn kan op een aantrekkelijke manier. Zo kun je ook een telefoonhouder fiets aanschaffen. Hiermee kan je kind zijn telefoon makkelijk op zijn fiets klikken en is er minder kans op schade.

Nooit zonder power

Daarnaast kan het voor de ongeruste ouder handig zijn als de kinderen in het bezit zijn van een powerbank. Op deze manier blijven ze altijd bereikbaar en is er geen excuus meer om de telefoon niet op te nemen. Er bestaat een kans dat de batterij in de loop van de dag leeg gaat. Door een powerbank bij te hebben, die je van tevoren thuis op hebt geladen, is het mogelijk om op ieder moment en waar dan ook de telefoon op te laden. Je hebt dus geen stopcontact nodig, waardoor ze niet zuinig hoeven te doen met de batterij en jou altijd kunnen bereiken voor wat voor een reden dan ook.

Gebruik leert

Dit zijn een paar voorbeelden van accessoires die handig zijn voor kinderen om te hebben. Vooral om netjes om te leren gaan met een telefoon en er toch plezier aan te beleven. Wat mogelijk is, door je eigen smaak erin terug te laten komen. Toch kom je er pas achter wat kinderen echt nodig hebben als ze al een tijdje gebruik maken van hun telefoon. Zo kan de één muziek belangrijk vinden en focust de ander zich meer op spelletjes. Maar met deze accessoires maak je een goede start. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je