{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerste kerst in huize Poekkie.....

De eerste kerst als een gezin... het liep totaal niet zoals verwacht... en als kers op de taart ook nog naar de huisartsenpost! Ik baal!!

Afbeelding blog 'Eerste kerst in huize Poekkie.....' Achtergrond blur afbeelding

De weg naar een eerste kerst als gezinnetje..

Al het hele jaar ben ik aan het sprokkelen voor het eten en voor de cadeautjes onder de boom. Dit jaar zouden we alle dagen gaan gourmetten lekker makkelijk! (Nouja makkelijk ik snijd veel vlees al klein als er goede acties zijn en die rol ik in hersluitbare diepvries zakjes helemaal plat zodat er zo veel mogelijk in mijn vriezer kan ;-)..) In de week van kerst nog de allerlaatste dingen halen huisje poetsen de kerstboom opnieuw optuogen aangezien de poezzies er zijn ingesprongen! ( al 2 jaar niet en nu weer wel potverdriedubbeltjes) en dan de cadeautjes inpakken en zorgen dat alles op de juiste plek beland..... de sint en piet waren met 5 december al een beetje vergeetachtig en tja de kerstman is ook weer een jaartje ouder dus ik nam deze keer geen risico en hielp die lieve oude man een handje ;-).

Kerstavond.

Mij nschoonmoeder kwam s'middags even op de koffie want ze helpt haar vriend die in de catering werkt en horeca is mega boel druk met de feestdagen, en zo kon ze toch nog een beetje de eerste kerst van mijn zoontje meemaken. Mijn schoonvader en schoonbroer kwamen gourmetten! Ik had de mannen verrast met ook een visgourmet te maken... ze krijgen nooit vis bij mij want ik ben allergisch voor bijna alle vis...maar achja het is kerst dus vooruit maar! Ze kregen eerst een voorgerecht carpaccio vitello tonato & een salade amuze van garnaal & een zalm wrap ( ik had de gewone carpaccio & een salade amuze beenham & wrap met serano ham ) dan lekker gourmetten met groenten etc. En als toetje een kersen witte chocolade mousse taart... nou die hebben mijn schoonvader en schoonbroer niet meer geproefd want ze zaten bommetje vol! Hihi... toch was het niet zoals ik de eerste kerst had verwacht... mijn schoonvader is een beetje appart hij kwam in een joggingbroek met een fel blauw afgeracht t-shirt, zat bijna de hele avond als Al Bundy op de stoel ( ja dan bedoel ik met zn handen in zn broek...) op een gegeven moment praatte hij over zn uitvaart! Hij heeft al een bidprentje uitgezocht en zo!!... lekker gezellig he! NOT! hij heeft ook helemaal geen cadeautje aan mijn zoontje zijn kleinkind gegeven wat ik best wel schandalig vind! ( wij hadden wel wat voor hem natuurlijk) dan brand de middelste lichtsnoer door dus midden in de kerstboom hebben we nu geen licht! dusja ik was blij dat deze dag over was! 

1ste kerstdag.

Was bij mijn ouders thuis. Hadden we gewoon door de wekker geslapen! Gelukkig waren we nog optijd! Dit was de eerste keer in jaren dat al mijn broers en zus + aanhang en kids weer bij elkaar waren. Door ruzies in het verleden was dat al 4 jaar niet meer, maar het is wel uitgepraat en dan nog voelde het wel een beetje onwennig/ongemakkelijk maar het was wel gezellig! Helemaal mooi om te zien was dat mijn neefje en nichtje als 2 stuiterballen de hele kiet door bounceden hahahah geweldig!! Ons prulleke was ook lekker verwend en wij hadden de andere kids ook verwend, en iedereen hadden we een kleinigheidje gegeven en voor mijn ouders hadden we een emte pakket gespaard namens iedereen. S'avonds kon ik eerst nog alles opruimen en afwassen van de vorige dag en toen gingen mijn vriend en ik nog eens gourmetten ons kleine prulleke voelde zich al een paar dagen niet lekker en dat werd steeds erger... heel de nacht niet geslapen...

2de kerstdag.

Ons prulleke voelde zich mega beroerd en voor de zekerheid de huisartsenpost gebeld alles uitgelegd, en we moesten het in de gaten houden of de symptomen erger werden. ( benauwd, verkouden, huilerig, hoesten en de temperatuur bijhouden en of zn mondje) Mijn vriend was de hele tijd al chagrijnig en piepte dat hij zich niet lekker voelde... ik was ondertussen aan het opruimen en alles klaar maken voor het ontbijt en de laaste kerst gourmet. Doordat mijn vriend weer aan t zeuren was knalde ik met mijn hoofd tegen een keukenkastdeurtje recht tegen mijn slaap! Grrr^$^@,@&@^@*=(#¥!!!! Ik werd op een gegeven moment ook chagrijnig door mijn vriend hij was zo aan t zeuren over alles! Hij heeft al die dagen niks hoeven doen alleen maar eten en bankhangen terwijl ik de benen onder mijn lijf vandaan liep! 

Toen kwam mijn schoonbroer ook nog meer dan 1 uur te laat voor t eten dus maar weer alles afgedekt en in de koelkast gezet... eindelijk eten toen moest mijn zoontje de fles krijgen die spuugde hij helemaal uit... ( arm prulleke) hij huilde nu heel veel ik wilde hem temperaturen 38.1 owjee en zn lipjes waren dik geworden.. en hij kreeg rode vlekjes rond zn mond en binnen 10 min 4 poepluiers... dus weer de huisartsenpost gebeld mochten gelijk langskomen! Was er binnen 5 minute! Volgens mijn vriend heb ik nog nooit zo hard gelopen! Gelukkig is er niks ernstigs aan de hand maar heeft mijn zoontje het virus wat ik ook een paar weken geleden had ( en het is nog niet helemaal over) dus het advies was koel kleden en houd de zetpillen bij de hand en kijk of hij duf word. Nou de tranen liepej de hele tijd over mijn wangen deels van de angst en bezorgdheid en deels van boosheid want ik had totale andere gedachten over hoe onze eerste kerst als gezinnetje zou zijn!

Ik ben blij dat deze kerst voorbij is en volgend jaar willen we weg gaan dus bijv. Naar bosrijk in de efteling of een centerparks ofzo maar helemaal niet bij ons of naar de families even zo min mogelijk stress volgend jaar hoor. Hihi

Hopenlijk hebben jullie wel een leuke kerst gehad xxx

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je