Snap
  • Mama

Eerste keer therapie en verder

Het viel me zwaar. Ik zag er al zo tegenop. En daarna was ik moe, doodmoe.

Mijn eerste emdrsessie. Ik zag er enorm tegenop. Het plaatje, meer een filmpje van een paar seconde, zo bewust op te zoeken. Bewust je emotie en spanning te voelen. Gelukkig voel ik me bij mijn psycholoog op mijn gemak.

De dag erna was ik gesloopt. De dag daarna ook. Een vol hoofd. En vreselijk uitgeput. Voor mij is het hard werken. Het idee van emdr is dat je herinnering opnieuw word opgeslagen. Zo, dat de spanning erbij weg is. Super interessant ook, hoe dat werkt.

Vandaag heb ik echt een offday. Al mijn dagen zijn dat over het algemeen. Maar vandaag helemaal. Hoe het komt? Geen idee. Wat er aan te doen? Niet heel veel. Het gaat vanzelf weer over. 

De behandelingen zullen daar ook effect op hebben, dat dat depressieve gevoel minder word. Ik hoop het. Ik voel me soms bang voor mezelf. 

Morgen mag ik weer. We gaan ervoor.

6 jaar geleden

Ik lees dit nu pas, maar werd getriggerd door de HG... Ik hoop zo dat de therapie je helpt. Hoe zijn je ervaringen nu? Veel sterkte...

6 jaar geleden

als ik het zo lees is, werkt het wel want ik weet dat dit erbij hoort ook al voelt het heel erg vervelend keer 100. sterkte en ik hoop na het afronden van de therapie dat het heeft geholpen