{{ message.message }}
{{ button.text }}

Eerst trouwen en dan een kind of andersom?

Afbeelding blog 'Eerst trouwen en dan een kind of andersom?'
Sinds 21 oktober ben ik een gelukkige getrouwde huisvrouw. Wat was het een mooie oktober dag. In mijn prinsessen outfit kon ik eindelijk eeuwige trouw beloven aan de man van wie ik zielsveel houd. De dag was bijzonder en we hebben er van genoten. Het feest en alles eromheen was om de dag gezellig te maken, maar wij wilden gewoon graag alle drie dezelfde achternaam. We hebben bewust gekozen voor het feit om eerst een kindje te krijgen en dan te trouwen. De kinderwens was groter dan de trouwwens. En we leven in een tijd waarin het kan. Ik ben tenslotte niet de enige vrouw in Nederland die deze keuze maakt. Volgens heb CBS heeft 1 op de 5 bruidsparen al kinderen. Het merendeel trouwt gewoon eerst en begint dan met de kinderwens. Ik hoor vaak dat deze manier ouderwets is, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Iedereen doet het tenslotte op z’n eigen manier! Omdat wij nog niet getrouwd waren op het moment dat onze dochter geboren werd, moest mijn man als eerst ons kindje erkennen. Een kleine moeite, maar als vader stond hij nog niet helemaal in zijn recht. Als wij besloten hadden uit elkaar te gaan, had hij geen ouderlijk gezag gehad. Ouderlijk gezag moet je aanvragen bij de rechter. Ook al was ze toen al onze dochter en droeg ze zijn naam, op papier was ze geheel van mij. Als je eerst trouwt, heb je dit ‘gedoe’ natuurlijk niet En ik had het niet anders gewild. Dit bijzondere moment konden we delen met onze dochter. Ze liep rond in een bruidsjurkje, gaf de ringen aan en had haar eigen bruidsboeketje. Ze was een plaatje. Zo had ik het altijd voor me gezien, deze grote dag. En hoe zit dat bij jou? Ben je eerst getrouwd of wilde je eerst kinderen?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je