Snap
  • Mama
  • Relatie

Eerlijk zijn of er om heen draaien

Een eerlijke ongezouten mening of toch maar denken ik draai er om heen? Dat is waar veel conflicten om draaien tegenwoordig !!

Ik ben iemand van het eerlijk zijn. Liever recht door zee dan er met een boog om heen draaien. 

Ja doordat ik zo eerlijk ben, kan het wel eens hard aankomen bij de ander, maar daar kunnen we dan over praten zeg ik altijd. Toch merk ik dat veel mensen daar moeite mee hebben. Recht door zee gaan is iets wat weinig mensen kunnen waarderen. 

Maar hoe komt dat toch? Waarom vinden mensen het erg als je gewoon eerlijk je mening zegt. Waarom mag je niet zeggen dat je iets belachelijk vind of dat iemand naar jouw inzien eens even normaal moet doen? 

Ik ben benieuwd hoe jullie dat ervaren? Ik merk op dit moment in een bepaalde groep dat er mensen zijn die het wel doen en mensen die het niet doen. Ik heb veel meer met mensen die het dus wel doen. Ik heb ook enorm het gevoel dat ik op mijn woorden moet letten. Terwijl de mensen die dus lekker mee kletsen over alles gewoon kunnen zeggen wat zij willen. En dat alleen maar omdat zij er om heen draaien. Is dat eerlijk? Nee ik vind van niet. 

Nogmaals soms komen bepaalde zinnen dan erg hard aan, maar is dat zo erg? 

Neem het hele vluchtelingen gedoe, ik ben serieus een "vriendin" kwijt geraakt omdat ik vond dat die mensen lekker terug moesten naar hun eigen land. Dat er van de 100, 90 gelukzoekers bij zitten en die helemaal geen recht hebben volgens mij op opvang in Nederland. 
Nou wat ik allemaal wel niet naar mijn hoofd geslingerd heb gekregen. En dat alleen omdat ik eerlijk voor mijn mening uit ben gekomen. Maar zij, zij mag dus wel zeggen dat de mensen opgevangen moeten worden, dat ik mijn huis moet openstellen voor "vluchtelingen" en mij maar eens moet bedenken hoe het voor mij zou zijn als ik vluchteling zou zijn? 

Dan gaan mijn haren dus overeind staan he. Die "vriendin" is ook mijn vriendin niet meer. Zij heeft mij vanwege dit voorval overal geblokkeerd en zegt mij niet eens gedag meer in de winkels. Tja en dan ben ik dus zo iemand die zegt, ben jij nu echt zo zielig dat alleen jouw mening geldt?? Dus hup discussie op straat gehad. PPPFFFF om moe van te worden. 

Maar komen we nu op een punt dat ik mijzelf moet gaan veranderen omdat ik anders mensen tegen de borst stuit, dat ik mijzelf moet verantwoorden omdat ik eerlijk wil zijn, dat mensen daar dus niet meer tegen kunnen? En hoe komt het dat mensen daar niet meer tegen kunnen? 

Maar vertel mij nou eens dames, hoe komt het dat je alleen je mening mag geven tegenwoordig als je mee gaat met de meute of als je het genuanceerd kan brengen? Waar is de oprechte eerlijkheid en vrijheid van meningsuiting gebleven?? 

Ben benieuwd hoe jullie dit soort zaken ervaren? 

8 jaar geleden

Hoi Chisty89, dank je wel voor je reactie. Mensen de grond in trappen is niet netjes inderdaad. Ik merk dat vooral mijn toon nog wel eens "dreigend" kan overkomen terwijl ik dat dus niet zo bedoel. Dat is iets waar ik tegenwoordig wel aan werk. Je hebt helemaal gelijk dat je elkaar moet respecteren en ook iedereen zijn of haar eigen mening mag hebben. Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Hoi Linda79, dank je wel voor je reactie. Inderdaad eerlijkheid duurt het langst. Dat leer ik ook mijn kinderen. De manier van overbrengen is soms wel lastig. Ben best een dominant persoon hihi en wals dan ook met mijn mening over mensen heen. maar dat is een leerproces voor mij. Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Hoi Maantje93, dank je wel voor je reactie. Goed dat je het niet veranderd. Ik verander ook niet namelijk ;-) Groetjes Peetje80

8 jaar geleden

Hoi Nijn81, dank je wel voor je reactie. Jammer dat je de woorden belachelijk en even normaal doen als keihard bestempeld. Maar dat mag en is voor mij geen probleem ;-) Het is inderdaad moeilijk om je eigen mening te brengen zonder veroordelend over te komen. Groetjes Peetje80