Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

Een weekendje weg met vriendinnen zonder baby

Dit weekend ben ik weg geweest. Samen met vijf vriendinnen zijn we een weekendje naar de Ardennen geweest.

Twee maanden geleden hadden een vriendin en ik het leuke idee om een weekendje weg te gaan met vriendinnen. Erg leuk maar nu ik een kind heb moet ik daar natuurlijk wel rekening mee houden. In eerste instantie (Nino was toen 2 maanden) was mijn idee om hem mee te nemen. Want ik wou hem niet een heel weekend missen. Maar hoe langer ik er over na dacht hoe minder goed idee ik dat vond. Hoewel mijn vriendinnen baby's best prima vinden en ook allemaal aangegeven hadden dat het geen probleem is als ik hem mee zou nemen liep ik zelf wel met het idee dat iedereen dan constant rekening moet houden met hem en zijn schema. Veel dingen vallen af die daardoor niet gedaan kunnen worden en ik ben door hem ook veel meer aan huis gebonden. Daarnaast is het missen van hem eigenlijk zeer egocentrisch want mijn vriend moet hem natuurlijk ook missen als ik hem mee neem. Dus dat is geen goede reden. Dus heb ik de beslissing gemaakt om hem lekker thuis bij papa te laten.

Dit weekend was het zo ver, met twee auto's zijn we naar België vertrokken. Het voelde voor mij best prima. Ik had gelukkig geen probleem om hem achter te laten. We hebben lekker gegeten, gedronken en gekletst. In het buurt kroegje hebben we ons in de avonden/nachten vermaakt en verder hebben we heerlijk gewandeld, spelletjes gespeeld en een rommelmarktje bezocht. Al met al een leuk weekend. Af en toe kreeg ik via whatsapp een fotootje van Nino waardoor het eigenlijk best prima te doen was. Ik had een leuke tijd met mijn vriendinnen en op de foto's zag het eruit alsof Nino zich ook prima vermaakte.

 Nino op de bank tussen zijn oom een tante en daarnaast papa.

 Wij dansend in de kroeg om de hoek van ons huisje in Hombourg.

Nu ben ik weer terug en ik ben wel erg brak. Morgen gaat het gewone werkende leven weer door en moet ik helaas weer vroeg de veren uit. Veel tijd om met mijn kleine jongen te knuffelen is er niet maar herinneringen aan een leuk weekend heb ik er wel aan over gehouden. En de gedachte dat ik best een weekendje iets kan doen zonder Nino en dat ik dan niet constant liever bij hem wil zijn, is ook een geruststellende gedachte voor de toekomst. Maar nu eerst weer even lekker een tijdje samen met mijn kleine vent door brengen.

8 jaar geleden

Super fijn dat je het zo erg naar je zin hebt gehad. Ook ik ben moeder van een ontzettend mooi kindje en ben laatst met mijn vriendinnen eens een heerlijk <a href="http://www.hoteldeborgh.nl//">weekendje weg</a> naar Rome geweest om eens lekker weer eens tot ons zelf te kunnen komen. We hebben er echt onwijs van genoten!

9 jaar geleden

Daar ben ik het helemaal mee eens. :)

9 jaar geleden

Dank je wel voor je lieve reactie.

9 jaar geleden

Wat jammer om na zo'n leuke blog zo'n veroordelende reactie te lezen. Ik krijg er een knoop van in mijn maag. Ik vind het altijd fijn op mamaplaats dat mensen zo meeleven/denken en niet oordelen. Maar blijkbaar denkt niet iedereen hier zo over. Ik heb vandaag gewerkt en na een lange dag om dan je dochter voor het eerst bewust mama mama te horen zeggen. Dan ben ik heel blij om weer thuis te zijn. Maar het is ook heel fijn om even je eigen dingen te doen. Mijns inziens is het juist heel belangrijk om je wereld iets groter te laten zijn dan alleen thuis met je kindje. Ik hoop dat je alle blogs met een openmind leest en wat van mensen kan leren die anders in het leven staan. En nee, daar hoef je het niet altijd mee eens te zijn. Maar respect naar elkaar is en blijft belangrijk. Feline, ik lees met veel plezier jou blogs. Nino is een heerlijk kind om te zien en het is duidelijk dat je intens van hem geniet. En heerlijk dat je ook hebt kunnen genieten van je weekendje weg.